Gå videre til innhold
Designer Trond Skår i Trainor gjør fritiden meningsfull ved å printe beskyttelsesutstyr til helsevesenet. Foto: Privat
Designer Trond Skår i Trainor gjør fritiden meningsfull ved å printe beskyttelsesutstyr til helsevesenet. Foto: Privat

Nyhet -

Dedikert til sikkerhet – både på jobb og fritid!

Sikkerhet en ryggmargsrefleks for Trainorfolk. I disse dagene er vi ekstra stolte av vår kollega Trond Skår som lager digitale sikkerhetskurs på dagtid, og bruker fritiden på å 3D-printe visirer til helsevesenet.

- Jeg har tre 3D printere der to av dem har gått ganske jevnt og trutt de siste dagene og lagd over 90 rammer. Passer ganske godt med hjemmekontorhverdagen der jeg jobber i 25 min bolker og tar 5 min for å strekke på beina i mellom, da kan jeg sette på en ny print hvis noen av printerne er ferdig, forteller han. Tronds første levering var 10 visirer til Eik Helsesenter i Tønsberg.

Slik foregår det

Dugnaden er organisert gjennom en Facebook-gruppe som heter «3D-printere til bistand for helsevesenet under Covid-19» og nettsiden 3d19.no. Der har dugnadsgjengen satt opp bestillingskjema for helsevesenet som havner inn i produksjonslister fordelt på fylker. Selve visiret består av en 3D printet ramme, et A4 overhead ark, en standard knappehullstrikk og en skumlist til polstring mot pannen. Selve 3D printingen tar fra 30-60 min pr. ramme alt etter hva slags printer man har, og det går også an å printe flere om gangen som en stabel som knekkes fra hverandre. Her er det mange kreative løsninger ute og går. A4 overhead arket festes til rammen via fire hull som hektes på kroker på rammen. Plasseringen av hullene er tilpasset 4-hulls versjonen av ISO 838 standarden (888) slik at man raskt kan lage disse med en standard hullmaskin.

7. april hadde gruppen til sammen levert over 14000 visir over hele landet, gratis til de som trenger det. Flere bedrifter (Staples, Posten, 3Dnet.no osv) har gått inn og gitt rabatter på alt fra overheadark til frakt.

Du kan følge med på 3D-printingen til Trond på instagram.
Vi i Trainor heier på Trond og resten av dugnadsgjengen i  «3D-printere til bistand for helsevesenet under Covid-19»!

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge