Gå videre til innhold
IECEx Sertifiseringsordning på fremmarsj

Nyhet -

IECEx Sertifiseringsordning på fremmarsj

IECEx CoPC (Certificate og Personnell Competence Scheme) er eneste internasjonale system for kompetansesertifisering av personell knyttet til design, installasjon, drift og inspeksjon i Ex-områder. Som med alle IECEx-sertifikater er sertifiseringen gyldig på tvers av landegrenser. Trainor vil i samarbeid med autorisert organ (CB) tilrettelegge for avholdelse av eksamen.

Høyaktuell sertifiseringsordning

Ifølge Trond Liestøl Larsen i Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) tilfredsstiller sertifikatet de krav myndighetene setter til dokumentert kompetanse for personell som arbeider i Ex-områder. Og bransjen er overmoden, skal vi tro Norsk Elektroteknisk Komité (NEK). I et intervju med bransjemagasinet Volt sier fagsjef i NEK, Arild Røed, at internasjonale standarder er viktigere enn noensinne nå som vi opplever stadig mer samarbeid og flyt av arbeidskraft på tvers av landegrensene. NEK understreker viktigheten av at norske aktører er oppmerksom på det økende kravet om kompetansedokumentasjon både i norske og internasjonale markeder. - Vår spådom er at aktører med manglende kompetanse vil miste viktige kontrakter, sier Røed til Volt.

Trainor ble nylig godkjent som RTP (Recognized Training Provider) av IECEx, og tilfredsstiller dermed sertifiseringsorganets strenge kvalitetskrav til opplæring av personell som jobber i eksplosjonsfarlige områder.

Emner

Kategorier

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge