Gå videre til innhold
E-læringskurset er utviklet i Trainors 3D-univers "Electri City". Foto/ill.: Trainor
E-læringskurset er utviklet i Trainors 3D-univers "Electri City". Foto/ill.: Trainor

Nyhet -

Nytt FSE-kurs for instruert personell

3D design og proff historiefortelling skal lære instruert personell å jobbe sikkert.

Vi befinner oss i Electri City, 3D-byen som rommer alle scenarier fra Trainors nyeste e-læringskurs. Her skal såkalt instruert personell – det vil si ikke-elektropersonell som skal betjene vern i elektriske tavler – lære det de trenger for å kunne arbeide sikkert og forhindre ulykker. Opplæring i FSE (forskrift om sikkerhet i elektriske anlegg) er lovpålagt og godkjent opplæring skal gjennomføres hvert år.

Virkelighetsnær formidling

-Vi ønsker å formidle viktigheten av å følge regelverk og benytte korrekt verneutstyr og arbeidsmetoder, forklarer Tommy Lundekvam, prosjektleder i Trainor. Opplæringssenteret har tilbudt kurset både som klasseromskurs og e-læringskurs i flere år, og mener e-læringskurset de nå presenterer er det beste fra to verdener: - 3D-designet er av høy kvalitet og formidler alt fra tekniske detaljer til troverdige hendelser, sier Lundekvam. Istedenfor å presentere kursinnholdet på standard form som bilder og tekst på skjerm, bærer det nå mer preg av historiefortelling. – På den måten nærmer vi oss mer den samme opplevelsen som det mange liker med klasseromsundervisning – formidlingen virker mer engasjerende og nesten personlig, sier han.

Bred målgruppe

FSE for instruert personell retter seg mot ikke-elektropersonell som i sin arbeidsutførelse kan komme til å gjøre enkle oppgaver i elektriske anlegg: Skiftledere, drifts- og prosessoperatører, vaktmestere, maskinoperatører, lærere og vedlikeholdspersonell av ulike slag. – Målgruppen er bred, dette er et kurs som er aktuelt for mange yrkesgrupper, sier Lundekvam, - for eksempel også servicepersonell, butikkansatte og bønder eller driftspersonell i landbruket, avslutter han.

Related links

Emner

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge