Gå videre til innhold
E-læringskurset er utviklet i Trainors 3D-univers "Electri City". Foto/ill.: Trainor
E-læringskurset er utviklet i Trainors 3D-univers "Electri City". Foto/ill.: Trainor

Nyhet -

Nytt FSE-kurs for instruert personell

3D design og proff historiefortelling skal lære instruert personell å jobbe sikkert.

Vi befinner oss i Electri City, 3D-byen som rommer alle scenarier fra Trainors nyeste e-læringskurs. Her skal såkalt instruert personell – det vil si ikke-elektropersonell som skal betjene vern i elektriske tavler – lære det de trenger for å kunne arbeide sikkert og forhindre ulykker. Opplæring i FSE (forskrift om sikkerhet i elektriske anlegg) er lovpålagt og godkjent opplæring skal gjennomføres hvert år.

Virkelighetsnær formidling

-Vi ønsker å formidle viktigheten av å følge regelverk og benytte korrekt verneutstyr og arbeidsmetoder, forklarer Tommy Lundekvam, prosjektleder i Trainor. Opplæringssenteret har tilbudt kurset både som klasseromskurs og e-læringskurs i flere år, og mener e-læringskurset de nå presenterer er det beste fra to verdener: - 3D-designet er av høy kvalitet og formidler alt fra tekniske detaljer til troverdige hendelser, sier Lundekvam. Istedenfor å presentere kursinnholdet på standard form som bilder og tekst på skjerm, bærer det nå mer preg av historiefortelling. – På den måten nærmer vi oss mer den samme opplevelsen som det mange liker med klasseromsundervisning – formidlingen virker mer engasjerende og nesten personlig, sier han.

Bred målgruppe

FSE for instruert personell retter seg mot ikke-elektropersonell som i sin arbeidsutførelse kan komme til å gjøre enkle oppgaver i elektriske anlegg: Skiftledere, drifts- og prosessoperatører, vaktmestere, maskinoperatører, lærere og vedlikeholdspersonell av ulike slag. – Målgruppen er bred, dette er et kurs som er aktuelt for mange yrkesgrupper, sier Lundekvam, - for eksempel også servicepersonell, butikkansatte og bønder eller driftspersonell i landbruket, avslutter han.

Related links

Emner

Pressekontakt

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert materiale

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Prestegaten 3-5
3126 Tønsberg
Norge