Presserom

Til trainor.no
Følg Trainor

Samarbeider om oppgradering av STCW-sertifikater

Nyhet   •   mar 01, 2016 14:25 CET

Trainor har inngått samarbeid med RS Sjøredningsskolen om opplæring. – Felles kurspakke vil spare kundene for mange unødvendige overtids- og reisedager, sier Cecilie Rochstad i RS Sjøredningsskolen og Trond Løfqvist fra Trainor.


SAMLET KURSPAKKE FOR MASKINOFFISERER

Gjennom det nye samarbeidet kan maskinoffiserer gjennomføre sine lovpålagte kurs samlet hos de to kursleverandørene, som begge holder til i Vestfold, kun 15 minutter fra hverandre. Sjørfartsdirektoratet stiller krav til oppgradering av kompetanse for maskinoffiserer i henhold til Manila-konvensjonen STCW2010. Dermed må alle maskinoffiserer oppgradere sine sertifikat innen utgangen av 2016. Det samme gjelder for skipselektrikere og skipsoffiserer.

-Vi vet at vi her vil spare kundene våre for mye overtidsarbeid og kostnader ved flere reiser, sier markedssjef i RS Sjøredningsskolen, Cecilie Rochstad. Nå kan maskinoffiserer gjennomføre høyspenningskurs (5 dager) i Trainors høyspenningslab, ERM-kurs (3 dager) og oppdateringskurs av videregående sikkerhetskurs for offiserer (3 dager) hos RS Sjøredningsskolen. – Dette er kompetanse maskinoffiserene må ha, og som de hittil har måttet ta på ulike steder uavhengig av hverandre. Nå kan hele kurspakken bestilles ett sted, og kursene kan, om man ønsker det, gjennomføres direkte etter hverandre. Vi vet at vi her vil spare kundene våre for mye overtidsarbeid og kostnader ved flere reiser, sier Rochstad.

Trainor samarbeider allerede med Høgskolen i Buskerud og Vestfold om høyspenningspraksis for nyutdannede. Med ytterligere forsterkning av opplæringstilbudet til maritim sektor er vi med på å befeste Vestfolds posisjon som kompetanseregion for maritim utdanning, sier Trond Løfqvist.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.