Gå videre til innhold
Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS er fornøyd med Arbeidstilsynets revisjon. Foto: LSI
Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS er fornøyd med Arbeidstilsynets revisjon. Foto: LSI

Pressemelding -

Arbeidstilsynet godkjenner e-læring i sertifisert sikkerhetsopplæring

Arbeidstilsynet åpner for å bruke e-læring og videolæring i den sertifiserte opplæringen på kran, truck og masseforflyttingsmaskiner. Det er godt nytt for Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS, som står klar med Modul 1 i form av e-læringskurs, blant annet fra Trainors kursplattform.

På grunn av koronasituasjonen har Arbeidstilsynet fremskyndet revisjon av opplæringsplanen for Modul 1.1. Ny opplæringsplan Modul 1, vedtatt 23. mars 2020 utg. 2.0. fastsetter at modulen kan gjennomføres som e-læring. Forutsetning er at e-læringskurset oppfyller spesifikke kvalitetskrav. Kvalitetskravene er angitt i Opplæringsplan for sertifisert sikkerhetsopplæring.

LSI med godkjent Modul 1

- Dette er svært gode nyheter, sier Trond Løfqvist i Trainor, som i sin opplæringsportal tilbyr Lifting and Safety International (LSI) sitt e-læringskurs HMS - Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser - Modul 1.  - LSI sitt kurs oppfyller alle vilkårene i den reviderte opplæringsplanen, sier Hans Chr Elmholdt i LSI. Han lover at oppdatert versjon Modul 1 - 2020 vil være klar i april og opplyser om gode tilbakemeldinger fra bedrifter og utdanningsinstitusjoner som har testet og brukt kurset som støtteundervisning. 

Kurset består av følgende moduler:

  • Bruk av arbeidsutstyr og krav til personell
  • HMS, ulykker og ansvar
  • Lover, forskrifter og standarder
  • Personbefordring
  • Ytre miljø og farlig gods

Oppsving for digital opplæring

Ifølge Trond Løfqvist har koronasituasjonen ført til en oppsving i etterspørselen etter digital opplæring, og Trainor har vært en pådriver for å få godkjent digitale opplæringsmetoder for flere fagområder, blant annet Elkontroll. - Vi selger bra med e-læring om dagen, og har erstattet mye av klasseromsundervisningen vår med webinarer, som også har blitt tatt godt i mot i markedet, forklarer han, selv om han ikke legger skjul på at også opplæringsbransjen er inne i krevende tider: - Det er klart, når mange selskap må permittere store deler av arbeidsstokken sin, sier det seg selv at folk også tar mindre kurs totalt sett. Vi gjør det vi kan for å holde trykket oppe og hjulene i gang, men dette er krevende tider for alle, avslutter han.

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge