Gå videre til innhold
Produktansvarlig Steinar Nilsen gleder seg over å se 3D spillutvikler Amanda Westrum van Tils levendegjøring av arbeidssituasjoner han kjenner seg igjen i. Foto: Trainor AS
Produktansvarlig Steinar Nilsen gleder seg over å se 3D spillutvikler Amanda Westrum van Tils levendegjøring av arbeidssituasjoner han kjenner seg igjen i. Foto: Trainor AS

Pressemelding -

- FSE 2019 er en helt ny kursopplevelse!

Det tette samarbeidet mellom designere, filmfortellere og dyktige fagfolk er avgjørende for et godt resultat. Ved oppstart av januar 2019 lanseres Trainors nye FSE-kurs – i en form bransjen ikke har sett maken til. Det tette samarbeidet mellom fagkompetanse og designere/filmfortellere får æren.

Fokus på holdninger

-Fokus i FSE er holdninger til sikkerhet. At du gjør de riktige tingene, sier Steinar Nilsen, produktansvarlig og seniorinstruktør i Trainor. Han blir ivrig når han snakker om holdninger. – Det er så fort gjort å tenke «skal bare» - det ønsker vi bort. Vi må skape gode holdninger i hverdagen generelt – både på jobb og privat. Men å ramse opp lovverk, paragrafer og referanser holder ikke, mener Nilsen. Han får anerkjennende nikk fra kollega Kåre Vegar Sund, som leder e-læringsteamet i Trainor. – Vi prøver å snakke et hverdagslig filmspråk når vi lager kurs, forklarer han. Og det er nettopp dette som er den store forskjellen fra tidligere FSE-kurs: Istedenfor å terpe på regler og paragrafer, vil Trainor fortelle en historie, som gjør at du endrer holdninger. Målet er at kurset skal være så engasjerende at du har lyst til å ta det en gang til. Sund er klar over at mange kjeder seg litt når de tar kurs, og dermed kanskje ikke er helt oppmerksomme. Nå har han og gjengen hans i Trainor laget kurs som skal få deg til å lene deg litt fremover, sitte litt på kanten av stolen og vente på hva som skjer i neste scene. – Vi vil at du skal bli engasjert i historien, for da lærer du også mest, sier han.

Nøye på detaljene

I åpent landskap i en bygård i Tønsberg sitter designere, 3D-animatører, spillutviklere, filmfortellere og manusforfattere på rad og rekke. Her har også Steinar Nilsen sin arbeidsplass, noe Kåre Vegar Sund anser som en suksessfaktor. – Det er en stor gevinst for oss designere at vi kan fokusere 100% på vårt fag, nemlig formidling og design. Det elektrofaglige vet vi at er godt ivaretatt av fagansvarlig og instruktørene her i Trainor, forklarer han. Instruktørene har både teoretisk og praktisk bakgrunn, og det mener kollega Steinar Nilsen er viktig: - Vi har hatt skoene på, stått i skapet og skrudd. Vi kjenner arbeidshverdagen til de som skal utføre jobben, sier han. Ofte er han bortom designerne når de tegner scener til kurset og kommenterer. Så må de kanskje justere på hjelmer, bytte ut verktøy eller endre litt i miljøet. For det er viktig at man kjenner seg igjen. Riktige posisjoner, verneutstyr, avstand – alt må stemme. – Første prioritet er at det er faglig korrekt, det har det alltid vært i Trainor, men vi må også sørge for at kurset er troverdig, at du kjenner deg igjen i arbeidssituasjonen, forklarer Nilsen. Ikke sjelden må han demonstrere med bevegelser hvordan han ville løst en oppgave. Eller han tar designerne med ut på et anlegg for å gi dem en bedre forståelse av hva de skal gjenskape. For i Trainor er de nøye på detaljene. – Det er ikke så rent og pent på en offshore-installasjon. Alt er ikke nytt og fint selv om det er nylaget i 3D – vi skal lage dritten også, smiler Kåre Vegar Sund. I 3D-verdenen Electri City kan designere skape svært realistiske scener til de nye FSE-kursene. – Vi er opptatt av presisjonsnivå, både faglig og designmessig. Vi vil ikke at små feil skal fjerne fokuset fra essensen, forklarer han.

Lytter til kundene

Trainor får gode tilbakemeldinger på FSE-kursene sine, men har likevel valgt å investere i helt nye kurs fra 2019. – Vi motiveres av å ligge i forkant, vi vil skape den beste kursopplevelsen. Vi bruker alt vi kan av virkemidler for å suge deg inn i historien, for det er jo ikke noe poeng å ta et kurs hvis du ikke husker noe av hva du har lært? Spør Kåre Vegar Sund. Tett kontakt med kundene har alltid vært viktig for Trainor, også i kursutviklingen. – Vi kommuniserer hele veien med referansegrupper, kunder og oppdragsgivere, forklarer Nilsen, og mener at de nye kursene svarer på et sterkt ønske blant kundene: - De ønsker seg mindre pekefinger, flere hendelser. Gutta kan jobben sin, men de slurver. Vi må vise dem hva slurvet kan føre til, sier han, og får støtte fra Sund: - Vi lærer best av hendelser – historier som berører, fester seg i hukommelsen. Fortellergrep fra film er spesielt godt egnet her. Vi trenger ikke vise fæle bilder, sceneoppbyggingen og historiefortellingen er sterk nok til at du føler hva som skjer.

FSE-kursene lages for mange bransjer, og Trainor tilpasser til hver enkelt bransje slik at det skal være mest mulig relevant for den enkelte. – Måkeskrik og vannskvulp passer godt for deg som jobber på skip, men det er ikke så representativt når du står i en høyspentmast langt oppe på vidda, ler Sund.

Teamwork

Både Steinar Nilsen og Kåre Vegar Sund understreker at dette ikke er noe én person kan gjøre alene. – Vi er heldige som har et stort og dedikert miljø av fagnerder, både på det elektrofaglige, 3D-animasjon, film, spillutvikling og design, sier de. – Jeg føler meg heldig som kan stå som fagansvarlig på disse produktene, men det er absolutt ikke meg alene. Jeg har uvurderlig hjelp av mine instruktørkollegaer for å få det faglige på plass. Og de som designer er veldig flinke til å spørre om detaljer – det er lav terskel og stort rom for å spørre og grave, avslutter Nilsen, som gleder seg over å starte året med lansering av splitter nytt FSE-kurs.

Related links

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge