Gå videre til innhold
Trainors e-læringskurs frigjør kapasitet hos skoleverket, og forbereder studentene på arbeidslivet. Foto: Trainor AS
Trainors e-læringskurs frigjør kapasitet hos skoleverket, og forbereder studentene på arbeidslivet. Foto: Trainor AS

Pressemelding -

Gir 75% rabatt på kurs til elever og ansatte i skoleverket

Opplæringsbedriften Trainor i Tønsberg har i flere år samarbeidet med høyskoler og fagskoler landet over, blant annet gjennom å gi sterke rabatter på topp moderne e-læringsprodukter. – Vi ønsker å bidra med vår kompetanse, og tilbakemeldingene fra skoleverket tyder på at dette er noe de har nytte av, sier markedskoordinator i Trainor, Christine Larsen. - Et flott og nødvendig tilbud, sier John Arild Wiggen fra NTNU.

En trygg aktør

Overingeniør ved institutt for elkraftteknikk på NTNU, John Arild Wiggen, har hatt ansvaret for at studentene på elektro og fornyrbar energi gjennomførte Trainors sikkerhetskurs. - Som universitet må vi ha et godkjent sikkerhetsopplegg, og da inngår kurs fra Trainor som en nødvendig del av vår sikkerhetsundervisning. At kursene er myndighetsgodkjent er en selvfølge og at andre store aktører i næringslivet benytter seg av Trainor gir oss også nødvendig trygghet når det gjelder kvalitetene på kurs og at endringer i forskrifter og normer får nødvendig fokus i oppdaterte kurs fra Trainor, forklarer han.

John Arild Wiggen, overingeniør ved Institutt for elkraftteknikk ved NTNU mener skoleverket er tjent med å bruke e-læringskurs i sikkerhetsundervisning. Foto: NTNU


Helse, miljø og sikkerhet for fremtidens elektropersonell

Gjennom studietiden skal studentene sette seg inn i rutiner for verksted og laboratorier, og skal se på HMS som en nødvendig del av hverdagen som beskytter mennesker og utstyr. - Vi informerer gjennom studiet for farer man kan utsette seg for i forbindelse med laboratoriearbeid og ting som kan skje når spenningene og strømmene er store nok, men vi trenger en grunnkunnskap hos studentene før arbeid på lab o.l. starter, forklarer Wiggen. Tilbudet fra Trainor ser han på som viktig både for studentene og universitetet, og også noe som gir studentene en forberedelse til et yrkesaktivt liv hvor både spenningene og strømmene kan bli adskillig større. - De spenningene vi opererer med gir FSE Lavspenning 2018 -«Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg» - en helt sentral rolle i vårt arbeid, sier han. Kurset FSE Høyspenning 2018 blir også gitt studenter etter behov. 

- FSE er fundamentet ved laboratoriearbeid, generell prosjektgjennomføring, studentbaserte aktiviteter og bacheloroppgaver.  Det frigjør kapasitet for oss at en ekstern aktør som Trainor tar seg av grunnopplæringen og eventuelle andre behov for kurs som behøves underveis i studieløpet, sier Wiggen. E-læring sikrer lik opplæring til alle. Andre fordeler er at det ikke brukes kapasitet på kurs som ansatte kunne brukt til noe annet og at studentene kan gjennomføre kurset når de har tid. - Fravær fra kurs er ikke et problem lengre fordi alle kan gjennomføre kurset på et tidspunkt som passer. Dette setter studentene pris på og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Det at vi kan følge med på nett for å se fremgang og godkjenning er ikke bare supert, men helt nødvendig for bruk av våre laboratorielokaler mm. HMS skal være en naturlig del av hverdagen og vi ser det som vårt mål at våre studenter skal gå ut i jobb med riktig kunnskap om HMS og være rustet for fremtiden, fremholder Wiggen.

Oppgaver og kursbevis

I Trainors e-læring må studentene løse oppgaver underveis for å komme videre i kurset. Når sluttesten er bestått, får studenten utdelt et kursbevis. - Tilbudet er kanskje ikke så kjent enda, selv om endel skoler allerede benytter seg av det, sier Christine Larsen i Trainor. Hun ønsker at tilbudet skal nå ut til flere, og forklarer at det er skolene selv som må bestille kursene via administratorfunksjonen på trainor.no. Tilgang til fagforum, samt app til offline kurskjøring gjør trainor.no til en nyttig ressurs for skoleverket. 

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Christine Larsen

Christine Larsen

Kurs- og markedskoordinator Kursadministrasjon, markedsføring +47 954 ­52 ­470

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge