Presserom

Til trainor.no
Følg Trainor

Skandinavias første internasjonale sertifiseringsorgan for IECEx personellsertifisering.

Pressemelding   •   nov 03, 2017 11:00 CET

IECEx personellsertifisering er et skritt fremover for sikkerhet i Ex-områder, ifølge Geir Larsen (bildet) og Trainor. Foto: Trainor AS

Trainor har blitt godkjent som “Certification Body” innenfor IECEx system for personellsertifisering for eksplosjonsfarlige områder (IECEx CoPC). Trainor Certification vil I første omgang operere markedet i Norge, Vietnam og Korea.

«Det har vært utfordrende å kvalitetssikre Ex-kompetanse i samsvar med regelverk og standarder, og å sikre denne kunnskapen har vært et mål for oss i over 30 år. Endelig har vi et system som er tilfredsstillende», sier salgssjef i Trainor Elsikkerhet AS, Geir Larsen.

Eneste internasjonale sertifiseringssystem

IECEx-systemet er et av den internasjonale elektrotekniske komités (IEC) «conformity assessment systems», som har som mål å fremme internasjonal handel av utstyr og tjenester brukt i eksplosjonsfarlige områder. IECEx er anerkjent av FN som det eneste internasjonale sertifiseringssystemet for eksplosjonsfarlige områder. IECEx CoPC gir en forsikring om at den sertifiserte personen innehar dokumentert kunnskap og kompetanse.

«Konsekvensene av en ulykke i et Ex-område kan være ekstreme – både for de som jobber der, for samfunnet rundt og for miljøet.», sier Einar Thorén, Daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS. «Kompetent personell er en nøkkelfaktor, ikke bare for sikkerheten, men også for kostnadseffektivitet. «Trainor har et sterkt engasjement for IECEx-systemet – det er ingen tvil om at IECEx er veien å gå for den globale Ex-industrien» fortsetter han.

Utstyr som brukes i eksplosjonsfarlige områder dekkes av en rekke IEC-standarder og er i hovedsak nøye regulert. Trainor vil, som en IECEx sertifiseringsorgan, tilrettelegge og sertifisere kompetansen til personell som jobber med design, utvalg, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av slikt utstyr.

Økende bevissthet i bransjen

«Bruken av sertifisert utstyr i Ex-områder har av åpenbare årsaker vært obligatorisk i mange år. Vi opplever en økende bevissthet i industrien også når det gjelder bruk av sertifisert personell», sier Henrik Eklund, Operations Manager i Trainor Certification. «Vi tror at Trainors lange erfaring med å utvikle industriens profesjonelle kompetanse vil være en styrke når det gjelder å forbedre og utvide IECEx-systemet. Vi ser frem til å tilby både eksisterende og nye kunder personellsertifisering», fortsetter Eklund.

Trainor Certification vil fungere som en avdeling under opplæringsselskapet Trainor Elsikkerhet AS, som har hovedkontor i Tønsberg. Sertifisering for IECEx CoPC-enhetene Ex 000, 001, 003, 004, 006, 007, 008 og 009 kan tilbys fra Trainors opplæringssentre i Norge, Vietnam og Korea, eller ute hos kunde via en mobil testlab. Personell som oppfyller alle krav får utstedt IECEx CoPC-sertifikat som er gyldig i fem år.

Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.