Gå videre til innhold
Det nye e-læringskurset er svært aktuelt i en tid der mange jobber hjemmefra med midlertidige kontorløsninger. Illustrasjon hentet fra kurset "Digital sikkerhet", Trainor.
Det nye e-læringskurset er svært aktuelt i en tid der mange jobber hjemmefra med midlertidige kontorløsninger. Illustrasjon hentet fra kurset "Digital sikkerhet", Trainor.

Pressemelding -

​Lanserer kurs i digital sikkerhet

Opplæringsselskapet Trainor lanserer et 10-minutters e-læringskurs i digital sikkerhet. 

Det hele startet med en bestilling fra Statnett. – De ba oss lage et enkelt kurs om digital sikkerhet for deres ansatte, forklarer teamleder for E-læring, Kåre Vegar Sund. I Statnett sitt kurs gjennomgås både generelle og bedriftsinterne reglement for datasikkerhet og informasjonshåndtering. 

Nå har Trainor laget en ny versjon av kurset, uten Statnett sine tilpasninger. Kurset passer for alle som håndterer datautstyr eller informasjon i løpet av arbeidsdagen, og inneholder også gode tips til deg som privatperson.

Vil øke folks digitale bevissthet

Målet med kurset er å øke bevisstheten rundt informasjonssikkerhet og bruk av datautstyr og internett både privat og i jobbsammenheng. Kurset går effektivt og lettfattelig igjennom følgende temaer:

● Riktig bruk av utstyr og nettverk
● Tillatelser rundt installasjon av programvare
● Digital sikkerhet på reiser
● Internettbruk og nettvett
● Oppbevaring og behandling av informasjon
● Tiltak for å ivareta sikkerheten

Svært aktuelt

Kurset lanseres i en tid med utstrakt bruk av hjemmekontor og midlertidige arbeidsløsninger, og er således svært tidsaktuelt. – Når du sitter med jobbens laptop på kjøkkenbordet hjemme er det lett å glemme at du håndterer bedriftsintern og kanskje sensitiv informasjon i et annet miljø enn ditt vanlige kontorlandskap, sier Lars Bratli, som er digitalsjef i Trainor. – De aller fleste bedrifter har egne retningslinjer for bruk av IT-utstyr og håndtering av bedriftsintern informasjon, men dessverre vet vi at disse ofte ender opp som vedlegg nederst i mailboxen og ikke blir en del av folks bevissthet, slik de burde, sier han. Han mener at det generelle kurset passer for alle, også som en påminnelse om gode holdninger til digital sikkerhet.

Kan enkelt tilpasses din bedrift

Kurset er tilgjengelig fra trainor.no, og koster kr 120,- For bedrifter med strengere krav til IT-sikkerhet enn det som dekkes av de generelle sikkerhetsrådene, kan Trainor tilpasse kursinnholdet. Dersom din bedrift ønsker sin egen utgave av kurset, kan du ta kontakt med Trainor for å diskutere muligheter og omfang.

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Lars Bratli

Lars Bratli

Teamleder digital 45830646
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544
Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge