Gå videre til innhold
Kan praktiske øvelser i en virtuell verden bedre sikkerheten? I "Electri City" skal fagfolk få praktisk trening ved hjelp av VR-briller. ill: Trainor AS
Kan praktiske øvelser i en virtuell verden bedre sikkerheten? I "Electri City" skal fagfolk få praktisk trening ved hjelp av VR-briller. ill: Trainor AS

Pressemelding -

Mener VR kan revolusjonere praktisk opplæring

I egen VR-lab tester og utvikler Trainor nye opplæringsformer. - Ser helt klart potensiale, sier Andre Denk, i Veidekke, som fikk være med på test.

Tester fremtidens opplæringsmetoder

 -Jeg glemte å lukke porten! Det var ikke helt etter forskriftene..! Andreas Denk, HMS - Sjef Veidekke Entreprenør region Nordvest, gir VR-brillene videre til sin kollega, etter en gjennomgang i Trainors VR-studio. Opplæringsselskapet er godt i gang med testing og utvikling av fremtidens læringsmetoder.

Andreas Denk i Veidekke (t.v) og Kåre Vegar Sund fra Trainor mener potensialet for VR-opplæring er stort. Foto: Trainor AS

-Det er klart de aller fleste syns det er gøy med VR, men det er jo først og fremst læringseffekt og praktisk nytte vi er ute etter, forklarer Kåre Vegar Sund, Kreativ leder i Trainor. Det er han som instruerer når Trainor for første gang inviterer en av sine kunder med inn i Electri City, den virtuelle verden de har utviklet for å kunne gjenskape hendelser og scenarier for opplæring i elsikkerhet. - Med Electri City har vi allerede gjort mye for å skape gjenkjennelighet til arbeidsplasser og situasjoner, forklarer han, - Nå skal vi finne ut hvilke praktiske øvelser som vil egne seg best for våre målgrupper. VR vil i mange tilfeller være mer intuitivt og engasjerende for kursdeltakerne da vi simulerer hvordan det vil oppleves i virkeligheten, men i trygge omgivelser. Vi legger lista veldig høyt når vi snakker om bruk av virkemidler som lyd, grafikk og interaksjon. Vårt mål er at du skal glemme teknologien du har på deg når du er i Electri City, først da kan du få reell trening som vil gjøre deg bedre forberedt når du skal ut på arbeidsplassen igjen.

Andreas plukker opp en førstehjelpskoffert i Electri City. - Den er ikke datostemplet, sier Andreas. Han gjør en brå håndbevegelse og slenger den fra seg.- Haha, jeg kan kaste den! Kollegaene følger med fra sidelinjen, de observerer bevegelsene hans i rommet, og hvordan handlingene hans viser seg på skjermen foran dem. - Vi ser helt klart at det har potensial, sier Andreas. Han ser for seg scenarietrening for ansatte i Veidekke hvor det oppstår en uønsket hendelse og du må kartlegge situasjonen og handle deretter.

I Electri City kan kursutviklerne skape realistiske scenarier. Sammen med VR muliggjøres praktiske øvelser for risikofylt arbeid i trygge omgivelser. ill: Trainor AS.

Ønsker innspill fra bransjen

Trainor har bygget sin egen VR-lab i Tønsberg hvor de tester og utvikler sin egen software, bygget på bransjeledende spillteknologi. Med støtte fra Skattefunn / Innovasjon Norge, er de i full gang med å optimalisere brukergrensesnitt, interaksjon og realistiske scenarier for opplæring innen sikkerhet i VR.

-Vi har en haug med ideer vi ønsker å teste ut på våre egne kurs, men vi ønsker også innspill fra bransjen på hva de kunne tenkt seg å bruke denne teknologien til, sier Kåre.

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Kåre Vegar Sund

Kåre Vegar Sund

Kreativ leder Teamleder designavdelingen, prosjektleder, VR, ElectriCity +47 92260981

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge