Gå videre til innhold
Einar Thorén, Thaison Vu og Terje Gravdal i Trainor har høye ambisjoner og stor tro på Vietnamsatsningen.
Einar Thorén, Thaison Vu og Terje Gravdal i Trainor har høye ambisjoner og stor tro på Vietnamsatsningen.

Pressemelding -

Norske Trainor satser i Vietnam

- Vi er på ingen måte garantert suksess, men det er i Trainors ånd å tørre og ta sjansen, sier konsernleder Terje Gravdal om selskapets satsning på Ex-opplæring i Vietnam. Selskapet mener de har funnet rett mann for oppgaven i svensk-vietnamesiske Thaison Vu, og satser på å åpne lokalt opplæringssenter i begynnelsen av 2017.

Vil heve sikkerheten i eksplosjonsfarlige områder

I Norge stilles det strenge krav til sikkert arbeid i eksplosjonsfarlige områder (såkalt Ex-områder). Vi er opptatt av HMS og prioriterer sikkerhet på arbeidsplassen. Det samme er ikke nødvendigvis tilfellet i alle deler av verden. Større flyt av arbeidskraft og utflagging av produksjon er en utfordring for sikkerheten, når sikkerhetskompetansen internasjonalt er ulik. Trainor, som har drevet med sikkerhetsopplæring i EX-områder i mer enn 30 år, har de siste årene satset på IECEx sin standardisering av kompetanse. IECEx er den delen av IEC (International Electrotechnical Commission) som jobber med sertifisering av utstyr og personell i eksplosjonsfarlige områder. Trainor har utviklet opplæringsprogram for sertifisering i denne standarden her i Norge og i Korea. Det er dette Gravdal og Trainor nå skal starte Vietnam, med kurs og opplæring både på engelsk og lokalt språk. – Å lære opp og IECEx-sertifisere fagpersonell i det vietnamesiske markedet vil øke sikkerheten både på vietnamesiske arbeidsplasser og på anlegg som bygges i Vietnam for det internasjonale markedet.

Rett mann for oppgaven

Det er Thaison Vu (36) som blir Trainors representant i Vietnam. Thaison er fra Vietnam, men er oppvokst i Sverige og har jobbet både i Sverige, Norge og Korea. Han har tross sin unge alder lang erfaring med Ex-arbeid, blant annet fra Nemko, Hyundai Heavy Industries, Karsten Moholt og Eni Norge, samt i nasjonale og internasjonale fagkomiteer. – Jeg har alltid jobbet med Ex, reist verden rundt, skapt systemer og trent ingeniører, forteller han. Etter 2 år i Korea ser han tydelig utfordringene og mulighetene som finnes. Ifølge Thaison skjer det mye i Vietnam og resten av Asia nå. Folk er villige til å lære. Det kommer mye prosjekter til denne delen av verden, og mange ser nå til Vietnam. - Sikkerhetskulturen kan oppfattes noe annerledes i Asia enn her, og standardene som ivaretar sikkerheten er ikke nødvendigvis de samme. Men de bygger blant annet for oss, og vi er helt avhengige av samarbeid, forståelse og god kommunikasjon. IEC er det beste verktøyet vi kjenner til innenfor elsikkerhet og Ex for standardisering på tvers av landegrensene. Det er kjent i Norge, men nytt i andre land, forteller han. Thaisons drivkraft er å få IEC-standardene ut i landene som ikke er fullverdige medlemmer. Siden Vietnam per idag ikke er IECEx-medlem er det et godt sted å starte å jobbe for internasjonalt samarbeid. – Jeg snakker språket, kjenner kulturen og kan faget, sier han. For ham er satsningen i Vietnam mer enn en jobb – det er en hjertesak: - På den ene siden er det selve faget, men jeg er også sterkt engasjert i effekten av den, sier han, og peker på at å gjøre IECEx-standarden kjent i Vietnam og resten av Asia er en utvikling til noe bedre, til tryggere og sikrere arbeid.

Skal bli størst på IECEx

Trainor, med hovedkontor i Tønsberg, har ambisjoner om å bli beste internasjonale selskap på opplæring og sertifisering i IECEx. For et par år siden satset de i Sør-Korea, og opplæringssenteret der leverer allerede over budsjett. - Gjennom Koreasatsningen opplever vi at det er stort behov og etterspørsel etter kompetanse i Asia generelt. Vi har hatt besøk ved opplæringssenteret både fra Kina og Vietnam, forteller Einar Thorén, daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, det norske opplæringsselskapet i Trainorkonsernet. Det asiatiske markedet var heller ikke da fremmed for Trainor. – Vi har drevet forretning i Asia i over 20 år, forklarer Gravdal, både opplæring- og bemanningsvirksomhet med kontorer både i Kina, Myanmar og Vietnam. At konsernet allerede er etablert i Vietnam gjør det enklere. – Bemanningsselskapet vårt i Vietnam vil være til stor hjelp for Thaison i oppstartsfasen, forklarer Gravdal. Her er det allerede etablert kontakt med både myndigheter, olje/gass- og verftsindustri.

Etter to ukers opphold ved Tønsbergkontoret setter Thaison Vu denne uken kursen mot Vietnam, landet han og foreldrene flyktet fra da han var syv. Han er full av forventninger og pågangsmot, og forberedt på hardt arbeid: -Det blir en stor utfordring, men viktig å ta steget. Det er så bra at Trainor ligger i forkant, sier han.

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge