Gå videre til innhold
Kurset inneholder praktiske øvelser på tavle. Illustrerende foto: Trainor Elsikkerhet AS
Kurset inneholder praktiske øvelser på tavle. Illustrerende foto: Trainor Elsikkerhet AS

Pressemelding -

Nyhet: Ex installasjon - praktisk kurs

-Kurset er laget som følge av et uttalt behov og ønske fra industrien selv, sier salgssjef, Geir Larsen i Trainor, som har lansert et rent praktisk kurs for elektrikere, teknikere, ingeniører og lærlinger som trenger å få øvelse og instruksjon i riktig installasjonsteknikk for ulike Ex-nipler og utstyr.

Mangler praktisk kompetanse

I NEK EN IEC 60079-14 Annex A pt. 3.3 stilles det krav til dokumentasjon av praktisk kompetanse for operatører og teknikere som skal installere EX-utstyr. – Vår erfaring er at selv om mange selskap har rutiner på internopplæring, får ikke folk den praksisen de trenger, sier Larsen. - Det gjelder også oppfriskning av kunnskap når det er lenge siden du sist jobbet med denne typen installasjoner, forklarer han. Jevnlig oppdatering anbefales, spesielt når det kommer nye forskrifter og nye produkter. Ex installasjon – praktisk kurs vil være med å bidra til å oppfylle normkravene om dokumentasjon på praktisk kompetanse.


Bygger på Ex grunnleggende

Trainor har lang erfaring på Ex-opplæring, og det nye kurset bygger på Ex grunnleggende, et teoretisk kurs som kan gjennomføres som tradisjonell klasseromsundervisning eller e-læring. Produktansvarlig for Ex, Sverre Isaksen, har lyttet til spørsmål fra industrien selv i arbeidet med kurset. – Vi har avdekket en del usikkerhet rundt det praktiske arbeidet med Ex-installasjoner, forklarer han. For eksempel kan dette med gasstette kabelgjennomføringer (MCT) være en utfordring for mange. Ved feilmontering kan vi risikere spredning av gass. - Dette er en av øvelsene vi gjør på kurset. Andre eksempler er riktig bruk av krympeplast, pakking av nipler, riktig avmantling osv, sier han. Øvelsene foregår på praktiske paneler, med instruktører fra Trainor og BEKAS, som har lang erfaring med montasje.

-Kurset er også nyttig som forberedelse for de som skal bygge på med IECEx-sertifisering, avslutter Isaksen. 

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Sverre Isaksen

Sverre Isaksen

Seniorinstruktør og produktansvarlig Ex Ex-kurs, Ex-forum +47 984 ­30 ­869

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor

Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge