Gå videre til innhold
Kurs og opplæring du tar mens du er permittert pga koronasituasjonen, fratar deg ikke retten til dagpenger, slår Arbeids- og sosialdepartementet fast. Foto: Trainor
Kurs og opplæring du tar mens du er permittert pga koronasituasjonen, fratar deg ikke retten til dagpenger, slår Arbeids- og sosialdepartementet fast. Foto: Trainor

Pressemelding -

Permittert? Du kan ta Trainor-kurs og likevel motta dagpenger

-Arbeids- og sosialdepartementet har bekreftet i brev at de midlertidige endringene som gir rett til å motta dagpenger under utdanning/opplæring også gjelder våre kurs, sier daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, Stian Martinsen. Det betyr at du som er permittert kan ta kurs og øke din kompetanse i permitteringstiden, uten å miste dagpenger.

Ikke krav om studiepoeng

-Mange av våre kunder har måttet permittere ansatte som følge av koronasituasjonen. Det har vært viktig for oss å sikre at kompetanseheving og nødvendige sikkerhetskurs ikke glemmes i denne perioden, og at de som er permittert har mulighet til å bruke tiden til viktig kompetanseheving, sier Martinsen. For bedriftene betyr dette at de permitterte kan stille ferdig kurset når de kommer tilbake til arbeidsplassen. For de som er permittert betyr det mye å kunne bruke tiden til å tilegne seg mer kunnskap, nødvendige faglige oppdateringer eller sertifiseringer.

Trainor henvendte seg til departementet i midten av april, med spørsmål, da det var usikkert om ordningen kun gjelder utdanning som gir studiepoeng. Dette avkrefter altså departementet i svaret på Trainors henvendelse:

« I henvendelsen spør du om de midlertidige endringene som gir rett til å motta dagpenger under utdanning/opplæring også vil gjelde for opplæring som ikke gir studiepoeng.

Svaret på spørsmålet ditt er ja. Det er ikke krav i forskriften om at opplæringen skal gi studiepoeng e.l. Se mer informasjon her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/enklare-a-kombinere-dagpengar-med-opplaring/id2698765/»

En gladnyhet

-Dette er en gladnyhet både for de som er permittert, for bedrifter som har måttet permittere ansatte, og for oss som kursleverandører, sier Martinsen. Trainor har siden koronabegrensningene startet, erstattet flere av sine klasseromskurs med webinar. Fra 7. mai åpnes det for at enkelte kurs og sertifiseringer kan kjøres som klasseromsundervisning, tilpasset smittevernretningslinjer fra myndighetene. Trainor planlegginger nå gjenåpning av klasseromsundervisning.

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge