Gå videre til innhold
Stian Martinsen i Trainor ser frem til å samarbeide med svenske STF om digital opplæring.  Foto: Trainor
Stian Martinsen i Trainor ser frem til å samarbeide med svenske STF om digital opplæring. Foto: Trainor

Pressemelding -

Svensk-norsk samarbeid om digital opplæring i Ex- og elektrobransjen

STF og Trainor inngår samarbeid for å selge e-læringskurs i Sverige. Trainor har hatt stor suksess med e-læringskurs i Norge og ser nå muligheten for å få til det samme i Sverige i samarbeid med STF.

Opplæringsselskapet Trainor har i flere år vært Norges ledende på opplæring i elsikkerhet, med både tradisjonelle klasseromskurs og e-læring. Nå satser Tønsbergselskapet i Sverige i samarbeid med STF, i førsteomgang med to skreddersydde e-læringskurs på svensk.

Stort potensiale i Sverige

E-læring som opplæringsmetode er mer utbredt i Norge enn i Sverige. STF har latt seg imponere av kvaliteten på Trainor sine e-læringskurs, og mener potensialet er stort også i Sverige. - Markedet for digital opplæring øker gradvis, og vi ser økt etterspørsel etter elektronisk utdanning i Sverige på flere områder, sier Per Lindblad, VD (CEO) i STF.

- Sammen skal vi sørge for at Sverige får tilgang til den beste e-læringen for elektrobransjensier Stian Martinsen, operativ leder i Trainor Elsikkerhet AS. Han fremholder at STF og Trainor er veldig like med tanke på kvalitetskrav, fokus på fag, størrelse og målsetning. - Vi har stor tro på at dette kommer til styrke vårt forhold til våre kunder både i Norge og Sverige, sier han.

Allerede signert avtale

Martinsen har tro på suksess i Sverige med kursene "Ljusbågsfaror"og "Tillträde till elektriska anläggningar". - Dette er kurs vi allerede har solgt inn til en stor aktør i svensk energimarked, forteller Martinsen, og tilbakemeldingene er ifølge ham svært gode. Både i Norge og Sverige stilles det tydelige krav til kompetanse hos de som skal ha adgang til elektriske anlegg. Adgangskurset er rettet både mot elektropersonell og ikke-elektropersonell som skal inn på et elektrisk anlegg for å gjøre sitt arbeid, foruten elektrikere også vedlikeholdsarbeidere, renholdspersonale, vaktmester, malere, rørleggere, gartnere osv. - Det er anleggseier som er ansvarlig for alt arbeid som foregår inne på det elektriske anlegget, og det er en klar fordel for anleggseiere at alle som skal ha adgang har fått samme opplæring slik at de kjenner til faremomenter og kan avverge ulykker, forklarer Martinsen.

Electri City

For å utvikle dette, og andre tidsriktige e-læringskurs, har Trainor skapt en egen 3D-verden - Electri City - der de kan vise gjenkjennelige hendelser og situasjoner. - Å øve på eksplosjoner eller lysbuer på et anlegg er naturlig nok helt umulig, sier Martinsen. - Electri City gjør det mulig å vise hva som skjer ved for eksempel en kraftig lysbue, noe man jo håper man aldri vil være vitne til i virkeligheten, men som helt klar utgjør en reell fare på arbeidsplassen, avslutter han.

Related links

Emner


Om STF

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och erbjuder vi kurser och utbildningar för yrkesverksamma i teknikdrivna företag. Våra föreläsare är specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet.

Vi arbetar alltid efter mottot "När du gått en kurs hos oss ska du känna att det var väl investerad tid".


Om Trainor

Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Stian Martinsen

Stian Martinsen

Administrerende direktør (CEO) Trainor Group +47 932 41 515
Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge