Gå videre til innhold
Kurset "Tillträde till elektriska anläggningar" er et interaktivt og moderne e-læringskurs utviklet for det svenske markedet. Foto/ill.: Trainor AS
Kurset "Tillträde till elektriska anläggningar" er et interaktivt og moderne e-læringskurs utviklet for det svenske markedet. Foto/ill.: Trainor AS

Pressemelding -

Vil overbevise svensk energibransje om e-læring

Opplæringsselskapet Trainor har lært opp norske fagfolk i elsikkerhet i over 30 år. Nå tar de med seg e-læringskursene sine til Sverige og skal bedre sikkerheten ved elektriske anlegg. - Bransjen er åpen for nettbasert opplæring nå, sier Tommy Lundekvam fra Trainor.

Tydelig lovverk og bransje på glid

Både ELSÄK-FS og Starkströmsförordningen stiller krav til kompetanse hos både fagkyndige og ikke-fagkyndige som skal ha adgang til et driftsrom. Det er ifølge Starkströmsförordningen anleggseiers ansvar å sørge for at arbeidet som utføres på eller i anlegget skjer på en forsvarlig måte, og av personer med tilstrekkelig kompetanse slik at skader og ulykker unngås. 

- Alle personer som skal ha adgang til slike anlegg trenger opplæring i en eller annen form. Spesielt gjelder dette ikke-elektropersonell, som eksempelvis skal gjøre renhold, male, klippe gress, måke snø osv i anlegg med begrenset adgang, forklarer prosjektleder og seniorinstruktør Tommy Lundekvam, som møter svenske bransjekolleger under Elfack-messen denne uken. Med seg i kofferten har han kursene "Tillträde till elektriska anläggningar" og "Ljusbågefaror", som allerede før lansering er solgt inn hos en av de store aktørene i bransjen. - Bransjen har lenge vært skeptiske til e-læring, men dette er nå i endring. Nettbasert opplæring har noen helt klare fordeler både hva tid og kostnad angår, samt det faktum at alle får akkurat samme informasjon. Det begynner bransjen selv nå å se, forklarer Lundekvam.

Trainor utvikler sine e-læringskurs i spillmotoren "Unreal Engine" som gir mulighet til å skape gjenkjennelige arbeidsområder og -situasjoner. Foto/ill.: Trainor AS

Related links

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge