Presserom

Til trainor.no
Følg Trainor

Vil overbevise svensk energibransje om e-læring

Pressemelding   •   mai 10, 2017 15:00 CEST

Kurset "Tillträde till elektriska anläggningar" er et interaktivt og moderne e-læringskurs utviklet for det svenske markedet. Foto/ill.: Trainor AS

Opplæringsselskapet Trainor har lært opp norske fagfolk i elsikkerhet i over 30 år. Nå tar de med seg e-læringskursene sine til Sverige og skal bedre sikkerheten ved elektriske anlegg. - Bransjen er åpen for nettbasert opplæring nå, sier Tommy Lundekvam fra Trainor.

Tydelig lovverk og bransje på glid

Både ELSÄK-FS og Starkströmsförordningen stiller krav til kompetanse hos både fagkyndige og ikke-fagkyndige som skal ha adgang til et driftsrom. Det er ifølge Starkströmsförordningen anleggseiers ansvar å sørge for at arbeidet som utføres på eller i anlegget skjer på en forsvarlig måte, og av personer med tilstrekkelig kompetanse slik at skader og ulykker unngås. 

- Alle personer som skal ha adgang til slike anlegg trenger opplæring i en eller annen form. Spesielt gjelder dette ikke-elektropersonell, som eksempelvis skal gjøre renhold, male, klippe gress, måke snø osv i anlegg med begrenset adgang, forklarer prosjektleder og seniorinstruktør Tommy Lundekvam, som møter svenske bransjekolleger under Elfack-messen denne uken. Med seg i kofferten har han kursene "Tillträde till elektriska anläggningar" og "Ljusbågefaror", som allerede før lansering er solgt inn hos en av de store aktørene i bransjen. - Bransjen har lenge vært skeptiske til e-læring, men dette er nå i endring. Nettbasert opplæring har noen helt klare fordeler både hva tid og kostnad angår, samt det faktum at alle får akkurat samme informasjon. Det begynner bransjen selv nå å se, forklarer Lundekvam.

Trainor utvikler sine e-læringskurs i spillmotoren "Unreal Engine" som gir mulighet til å skape gjenkjennelige arbeidsområder og -situasjoner. Foto/ill.: Trainor AS

Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.