Gå videre til innhold
- Mange er veldig nervøse i forkant av elektroinstallatørprøven, sier Karl Magne Pettersen i Trainor. Foto: Trainor
- Mange er veldig nervøse i forkant av elektroinstallatørprøven, sier Karl Magne Pettersen i Trainor. Foto: Trainor

Nyhet -

5 tips til deg som skal ta installatørprøven

Hvert halvår arrangerer Energi Norge elektroinstallatørprøven foret hundretalls håpefulle installatører. Denne prøven må de bestå, for å kunne kalle seg elektroinstallatører, og dermed være faglig ansvarlig i elektroforetak som skal bygge og vedlikeholde andres elektriske anlegg. Hvert år stryker rundt halvparten av kandidatene på en eksamen som beskrives som svært krevende. Hva skal til for å lykkes?

Ro, fokus og selvtillit.

Karl Magne Pettersen er seniorinstruktør i Trainor Elsikkerhet AS. Han har tatt – og bestått – elektroinstallatørprøven selv, og vet hva som rører seg i en spent prøvekandidat i forkant. Hos Trainor underviser han jevnlig kandidater som skal opp til prøven, i et 4 dager langt, forberedende kurs til elektroinstallatørprøven. – Eksamen er vanskelig, men den er ikke umulig. Ekstra nervøs blir man jo når man hører om folk som stryker både første, andre og tredje gang. Den nervøsiteten må man prøve å legge av seg før prøven, sier han. Her er Karl Magnes 5 tips til deg som skal ta installatørprøven:

  1. Finn noen å samarbeide med. Ikke sitt alene med forberedelsene. Øv på tidligere eksamensoppgaver, gjerne sammen med andre.
  2. Pass på at du svarer på det du blir spurt om. Dette er ikke tiden for å skrible ned alt annet du er flink til.
  3. Begrunn svarene dine. Husk å referere til lov, forskrifter og normer i svarene dine.
  4. Forbered deg mentalt på prøvesituasjonen. Finn roen før selve prøvedagen. Det er en tøff prøve, og mange er nervøse og oppjagede. Senk skuldrene, pust ut, finn roen.
  5. Svar som en installatør! Gå inn i rollen som faglig ansvarlig når du besvarer oppgavene.

For å gjenvinne selvtilliten, ber Karl Magne deg tenke på følgende:

-Når du har kommet så langt at du har bestått den kvalifiserende prøven og er klar for selve eksamen, da er du i bunn og grunn installatør. Du skal bare bevise det!

Lykke til!

*Artikkel og film er produsert i forkant av koronasituasjonen. 

Related links

Emner

Tags


Kursvirksomhet siden 80-tallet

Vi har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land, og var blant de første aktørene på markedet da vi lanserte vårt første e-læringskurs i 1996. Siden den gang har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Pressekontakt

Hans Olav Arnesen

Hans Olav Arnesen

Seniorinstruktør +47 974 ­28 ­812
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig / CCO +47 90875544

Relatert materiale

Relaterte nyheter