Gå videre til innhold
- Mange er veldig nervøse i forkant av elektroinstallatørprøven, sier Karl Magne Pettersen i Trainor. Foto: Trainor
- Mange er veldig nervøse i forkant av elektroinstallatørprøven, sier Karl Magne Pettersen i Trainor. Foto: Trainor

Nyhet -

5 tips til deg som skal ta installatørprøven

Hvert halvår arrangerer Energi Norge elektroinstallatørprøven foret hundretalls håpefulle installatører. Denne prøven må de bestå, for å kunne kalle seg elektroinstallatører, og dermed være faglig ansvarlig i elektroforetak som skal bygge og vedlikeholde andres elektriske anlegg. Hvert år stryker rundt halvparten av kandidatene på en eksamen som beskrives som svært krevende. Hva skal til for å lykkes?

Ro, fokus og selvtillit.

Karl Magne Pettersen er seniorinstruktør i Trainor Elsikkerhet AS. Han har tatt – og bestått – elektroinstallatørprøven selv, og vet hva som rører seg i en spent prøvekandidat i forkant. Hos Trainor underviser han jevnlig kandidater som skal opp til prøven, i et 4 dager langt, forberedende kurs til elektroinstallatørprøven. – Eksamen er vanskelig, men den er ikke umulig. Ekstra nervøs blir man jo når man hører om folk som stryker både første, andre og tredje gang. Den nervøsiteten må man prøve å legge av seg før prøven, sier han. Her er Karl Magnes 5 tips til deg som skal ta installatørprøven:

  1. Finn noen å samarbeide med. Ikke sitt alene med forberedelsene. Øv på tidligere eksamensoppgaver, gjerne sammen med andre.
  2. Pass på at du svarer på det du blir spurt om. Dette er ikke tiden for å skrible ned alt annet du er flink til.
  3. Begrunn svarene dine. Husk å referere til lov, forskrifter og normer i svarene dine.
  4. Forbered deg mentalt på prøvesituasjonen. Finn roen før selve prøvedagen. Det er en tøff prøve, og mange er nervøse og oppjagede. Senk skuldrene, pust ut, finn roen.
  5. Svar som en installatør! Gå inn i rollen som faglig ansvarlig når du besvarer oppgavene.

For å gjenvinne selvtilliten, ber Karl Magne deg tenke på følgende:

-Når du har kommet så langt at du har bestått den kvalifiserende prøven og er klar for selve eksamen, da er du i bunn og grunn installatør. Du skal bare bevise det!

Lykke til!

*Artikkel og film er produsert i forkant av koronasituasjonen. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Hans Olav Arnesen

Hans Olav Arnesen

Seniorinstruktør Regelverk, forskrifter, normer. Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs og kandidatoppfølging. +47 974 ­28 ­812
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge