Gå videre til innhold
Teoretisk førstehjelp er en viktig del av Trainors e-læringskurs i FSE. Foto/Ill: Trainor
Teoretisk førstehjelp er en viktig del av Trainors e-læringskurs i FSE. Foto/Ill: Trainor

Nyhet -

DSB anbefaler nettbasert FSE-opplæring med teoretisk førstehjelp - forlenger utsettelse for praktisk del

- Viktig presisering fra DSB, sier Rolf Kinck i Trainor Elsikkerhet AS, som opplever at mange i bransjen er usikre på hvordan de kan gjennomføre myndighetspålagt opplæring i pandemisituasjonen.

Utsetter krav om praktisk trening i førstehjelp

DSB melder denne uken at utsettelsen for praktisk del av førstehjelpstillegget i FSE-opplæringen forlenges til september 2021. Dette på bakgrunn av at det for mange er utfordrende å gjennomføre smittevernsmessig forsvarlig praktisk trening i førstehjelp under koronapandemien. 

- Vi får mange spørsmål knyttet til dette, forteller kunderådgiver Rolf Kinck. 

Må gjennomføre årlig FSE-opplæring

Selv om det er mulig å utsette praktisk HLR, er DSB tydelig på at den årlige FSE-opplæringen skal gjennomføres, og gjerne digitalt. 

- Det handler til syvende og sist om sikkerheten på arbeidsplassen, og DSB oppfordrer tydelig til å gjennomføre opplæringen digitalt, for eksempel hos kursleverandører som Trainor, forteller Rolf , og legger til: - Våre digitale FSE-kurs inneholder teoretisk førstehjelp, akkkurat slik DSB beskriver.

Dette sier DSB

"For å fortsatt kunne ivareta sikkerheten ved arbeid i og drift av elektriske anlegg og ivareta til enhver tid gjeldende smittevernregler, anbefaler DSB at FSE-opplæringen gjennomføres nettbasert, med tilhørende teoretisk førstehjelpsdel. DSB gir i forbindelse med praktisk gjennomføring av førstehjelp, en utsettelse frem til og med 01.09.2021, med mulighet for forlengelse hvis situasjonen tilsier det. Vi vil også understreke viktigheten av at alle lærlinger må ha oppdatert FSE-opplæring og særskilt oppfølging." 
Kilde: https://www.dsb.no/lover/elektriske-anlegg-og-elektrisk-utstyr/artikler/covid-19-og-forstehjelpskurs/

Dette betyr det for deg

For deg som har tatt din årlige FSE, men mangler praktisk gjennomføring av førstehjelpsdel på grunn av pandemisituasjonen, betyr det at du kan få utsatt den praktiske delen til september, dersom du ikke har mulighet til å delta i smittevernsforsvarlig opplæring. DSB åpner også for å forlenge fristen ytterligere, dersom pandemisituasjonen krever det,

For deg som ikke har tatt din årlige FSE, betyr det at du MÅ gjennomføre den teoretiske biten, fortrinnsvis via nettkurs. Dersom den praktiske førstehjelpsdelen ikke lar seg gjennomføre i sammenheng med kurset, kan du likevel få godkjent din årlige FSE, med utsettelse av praktisk del til september. 

E-læring eller webinar

Nettkurs kan foregå som av e-læring eller webinar. 

- E-læring sikrer alle den samme opplæringen, og er gjerne tidseffektivt og kostnadsbesparende, forklarer Rolf. Trainor tilbyr et stort utvalg av bransjetilpassede FSE-kurs, med høy faglig presisjon og underholdende pedagogisk formidling. - Det er utrolig hvor virkelighetsnære arbeidssituasjoner og hendelser man kan formidle med ny teknologi, sier han entusiastisk. For de som heller foretrekker mer tradisjonell klasseromsundervisning, kan webinar være et godt alternativ. 

- Vi skreddersyr gjerne bedriftsinterne webinar for våre kunder, sier han. Webinarene ledes av erfarne instruktører, og oppfordrer til delaktighet fra kursdeltakerne. - Du kan stille spørsmål til instruktør og diskutere med andre deltakere underveis, helt uten smittefare, avslutter Rolf.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge