Gå videre til innhold
Arbeidsinstruksen er en nyttig sjekkliste for varmt arbeid, men mange sliter med å forstå den. Foto/ill. Trainor
Arbeidsinstruksen er en nyttig sjekkliste for varmt arbeid, men mange sliter med å forstå den. Foto/ill. Trainor

Nyhet -

Hvordan bruke arbeidsinstruksen som en nyttig sjekkliste?

Visste du at alle som skal utføre varmt arbeid er pålagt å fylle ut en arbeidsinstruks? Dette for å planlegge arbeidet og kartlegge mulige farer. Å gjøre det riktig er viktig, men ikke alltid så lett. Derfor har vi laget et minikurs så du kan lære deg det en gang for alle – akkurat nå er kurset helt gratis!

Arbeidsinstruksen består av 17 punkter som skal fylles ut. Noen av punktene skal fylles ut før arbeidet starter, andre etter. Den er også satt opp for å kunne brukes som en praktisk sjekkliste.

Som bransjen vil ha det

– Vi har snakket mye med bransjen, og skjønte at utfylling av arbeidsinstruks kan by på utfordringer. Alle punktene er ikke like enkle å forstå. Ved å bruke video, gode animasjoner, lettfattelig språk og knytte punktene opp mot kjente situasjoner, blir det enklere å vurdere arbeidet som skal gjøres og fylle ut instruksen riktig, sier prosjektansvarlig Amanda Westrum van Til.

Ideen til kurset fikk hun under arbeidet med det betydelig større Varme arbeider-sertifiseringskurset, som lanseres denne høsten.

Fra stress til yes på 10 minutter

På 10 minutter lærer du hvordan arbeidsinstruksen kan brukes til å trygge arbeidsplassen og gjennomføre nødvendig dokumentasjon før du setter i gang med varmt arbeid.

– Vi er opptatt av at det skal være så enkelt som mulig å gjøre riktige og nødvendige sikkerhetstiltak, og å skape god forståelse av arbeidsinstruksen som en sjekkliste er et viktig virkemiddel, forklarer van Til.

Kurset kan også tas via en app på mobilen. Da får du arbeidsinstruksen tilgjengelig som dokumentasjon, og en sjekkliste når du trenger det.

Ta mini-kurset gratis nå

Nå får du kurset i utfylling av arbeidsinstruks gratis på trainor.no. – Dette er vårt bidrag til å befeste arbeidsinstruksen som det gode hjelpemidlet og sikkerhetstiltaket den egentlig er, avslutter Amanda Westrum van Til.

Du kan lese mer om og bestille kurset på trainor.no.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge