Gå videre til innhold
Økt sikkerhet med felles HMS-opplæring

Nyhet -

Økt sikkerhet med felles HMS-opplæring

4.mai er huket av på kalenderen hos EB Kraftproduksjon. Da leveres nemlig kurset som skal ta for seg HMS-instrukser og rutiner for alle aktører som skal jobbe på selskapets drifts-, bygge- og anleggsarbeider. I forrige uke fikk de se igjennom kurset hos Trainor for første gang.

- Vi ønsker å ta kurset i bruk så fort som overhode mulig, sier Birger G. Holt, leder for prosjekter. Hos EB Kraftproduksjon er det enighet om at e-læringskurset vil løse de utfordringene selskapet har med HMS-opplæring. - Vi prioriterer HMS høyt, og har en null-visjon for arbeidsulykker, forklarer HMS-sjef Thomas Malm. Det nye e-læringskurset er et godt skritt på veien mot målet for kraftselskapet, og sikrer at alle aktører har et minimum av HMS-kunnskap. – Vi gjør dette som ledd i å bedre rutinene våre, og øke fokus på HMS. Gjennom denne prosessen har vi blitt enda mer bevisste. Nå får vi endelig på plass en enhetlig HMS-opplæring, sier Terje Økland, leder for Drift og Vedlikehold.

Sikrer enhetlig HMS-opplæring

På besøk hos Trainor i Tønsberg fikk teamet fra EB Kraftproduksjon se og diskutere hvert trinn i kurset. – Flere av representantene fra EB har selv utført denne opplæringen med personellet, og at de har ulike prioriteringer og fokusområder innenfor HMS, gjør at vi samlet sett kommer ut med et grundig og gjennomdiskutert kurs som alle kan stå inne for, sier Tommy Lundekvam, prosjektleder hos Trainor. Styrken er at opplæringen nå blir enhetlig og felles for alle, og ikke lenger personavhengig. Kurset er spesialdesignet for EB Kraftproduksjon, og Trainor har blant annet vært på EB-anlegg med fotograf slik at kurset skal gi mest mulig gjenkjennelighet til EBs installasjoner.

Som byggherre er det viktig å kunne dokumentere at alle har fått sikkerhetsopplæring, forklarer avdelingsleder for prosjekt, Birger G. Holt. Denne dokumentasjonen er nå ivaretatt av leveransen fra Trainor.

Effektivisering

Tidsbesparelser er også en av faktorene for at EB har valgt å la Trainor lage e-læringskurs som omfatter EBs interne HMS-rutiner. Det å skulle holde HMS-opplæring for alle nye aktører fortløpende er tidkrevende. Nå sikrer kraftselskapet at alle aktører møter forberedt på anlegget, og at de har utstyr og tillatelser klare før de ankommer. –Dette vil jo også effektivisere arbeidet for prosjektleder betraktelig, sier Malm.

Leverer kvalitet

EB Kraftproduksjon valgte Trainor som kursleverandør i en anbudsprosess tidligere i år. Høy fagkompetanse og engasjement, samt gjennomtenkt pedagogisk oppbygging var blant faktorene som var avgjørende for valget. EB Kraftproduksjon roser Trainor for et godt samarbeid og grundig arbeid. - Vi har et godt forhold til Trainor og vet hva slags kvalitet de står for. Det er jo en grunn til at vi har gått til Trainor denne gangen også, avslutter Økland..

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge