Gå videre til innhold
Fornøyd: - Akkurat det vi trengte, sier Victoria Wiik og Jørn Stian Dahl i Nordlandsnett. Foto: Nordlandsnett.
Fornøyd: - Akkurat det vi trengte, sier Victoria Wiik og Jørn Stian Dahl i Nordlandsnett. Foto: Nordlandsnett.

Pressemelding -

Initiativ fra Nordlandsnett ble til nytt Trainor-kurs

- Gir oss en etterlengtet mulighet til å prekvalifisere personell, sier driftsingeniør i Nordlandsnett, Veronika Wiik og serviceingeniør Jørn Stian Dahl, om e-læringskurset som er spesiallaget for de som skal legge kabelrør i bakken.

Trengte å forbedre effektiviteten

Nordlandsnett har lenge hatt et behov for å øke kvalitet både på utførelse og mottatt dokumentasjon på infrastruktur i bakken. Jørn Stian Dahl som jobber ut mot installatører, og Veronika Wiik som jobber mot entreprenører, så tidlig potensiale for en effektivitetsforbedring hos Nordlandsnett. Nå gleder de seg over at prosjektgjennomføringen går smidigere, blir billigere for kunden og sikrere for entreprenøren. Graveentreprenørene for også en gulrot i form av at de nå får forestå avdekkingen av høyspentkabelen selv.

Etterlengtet tilleggskurs

Når Trainor nå lanserer kurset «Forlegging av kabelrør» er det som startet som et initiativ fra Nordlandsnett blitt til et visuelt og svært moderne e-læringskurs som supplerer «Aktiviteter nær kraftledninger og kabler i bakken»-kursene fra Trainor. – Nordlandsnett henvendte seg til oss med sitt behov for et tillegg for de som skal gjøre det faktiske arbeidet på kabelrørene. Takket være Nordlandsnett kan vi nå tilby en total kurspakke til de som skal prosjektere, tilrettelegge for og legge kabelrør i bakken, forklarer prosjektleder Anders Hansen i Trainor. For Nordlandsnett betyr dette at de nå kan prekvalifisere graveentreprenører og dermed gi disse tillatelse til å legge rør på vegne av nettselskapet. – Vi må være sikre på at entreprenørene følger våre retningslinjer, forklarer Wiik. – Det skal dokumenteres rør, og tolkerapporter skal utføres etter at rør er lagt. – Vi prekvalifiserer også såkalte P0- installatører, sier hun. – Dette er installatører som jobber innomhus, men som også har fått tilgang til nettselskapets kabelskap mot at de utfører etter våre retningslinjer. Når vi nå har både prekvalifiserte installatører og entreprenører, kan de jobbe sammen om et oppdrag, siden begge er godkjent av nettselskapet ved å ha gjennomført kurset til Trainor, sier hun fornøyd.

3D og spillteknologi

Alle Trainors nyere e-læringskurs skapes i opplæringsselskapets egne 3D-univers Electri City, utviklet i spillmotoren Unreal Engine. – Vi jobber hele tiden med den nyeste teknologien for å skape relevant opplæring med høy faglig presisjon, forklarer Hansen, og peker på det unike samspillet mellom eksperter innen elsikkerhet og dedikerte 3D- og spillutviklere og -designere som en viktig suksessfaktor. – Sammen med et tett samarbeid med våre kunder gjør det at vi er sikre på at vi leverer kurs og opplæring som gjør bransjen tryggere, sier han. – Vi tar bransjens behov på alvor, og ønsker initiativer som det Nordlandsnett her kom med, velkommen.

Smakebit fra kurset:

Related links

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge