Gå videre til innhold
Nye krav til elkontroll skal øke sikkerheten i landbruksnæringen. Foto: Trainor AS
Nye krav til elkontroll skal øke sikkerheten i landbruksnæringen. Foto: Trainor AS

Pressemelding -

- Må være sertifisert for å foreta elkontroll for landbruk

For å kunne foreta elkontroll på landbruksbygninger og veksthus av en viss størrelse, stiller Landbrukets Brannvernkomité (LBK) krav til at elkontrollører må ha sertifisering i henhold til NEK 405-3 Tillegg B Landbruk. Som en av landets første kurstilbydere, lanserer Trainor nå kurs i Elkontroll landbruk, med mulighet til å gå opp til sertifisering via Nemko eller DNV GL ved kursets avslutning.

Forårsaker to av tre branner

Ifølge Landbrukets Brannvernkomité (LBK) oppstår to av tre branntilløp i landbruksbygninger i el-anlegg eller -utstyr. For å bedre sikkerheten i landbruksnæringen, er «NEK 400 landbruk» utviklet i tett samarbeid med landbruksnæringen, gjennom sentrale aktører, og bygger på kravene i normsamlingen NEK 400. Herunder NEK 405, som stiller krav til hvordan elkontroll skal utføres av en uavhengig tredjepart.

Bygger på elkontroll næring

For å kunne sertifiseres som elkontrollør for landbruk, må man inneha og være godkjent elkontrollør for næring, og ha sertifisering som elektrotermografør.

LBK har imidlertid innført en overgangsordning som gjør at en elkontrollør for Landbruk ikke behøver å være sertifisert i henhold til NEK 405-1, termografering før 31.12.2020

Trainor er som en av få kursaktører godkjent av LBK for avholdelse av dagskurset i landbruk. - Dette betyr at Trainor nå kan tilby fullstendig pakke av elkontroll-kurs, ettersom vi allerede har elkontroll bolig, elkontroll næring og elektrotermografi i vår kursportefølje, sier Trond Løfqvist i Trainor.

Redusert forsikringspremie

- For landbruksnæringen vil kvalifisert elkontroll bli ettertraktet, ettersom flere forsikringsselskap har gått ut med at de vil gi betydelig reduksjon i forsikringspremien til bønder som har fått utført elkontroll av sertifisert kontrollør. Det betyr at det kommer til å være stort behov for elkontrollører som er sertifisert for landbruk, avslutter Løfqvist, som regner med stor interesse for de oppsatte kursene i elkontroll landbruk. Du kan melde deg på kurset på trainor.no.

Related links

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge