Gå videre til innhold
National Oilwell Varco fokuserer på kompetanseheving og sertifisering av personell etter nedgangstidene. Foto: National Oilwell Varco.
National Oilwell Varco fokuserer på kompetanseheving og sertifisering av personell etter nedgangstidene. Foto: National Oilwell Varco.

Pressemelding -

Slik skal de reise seg etter nedgangstidene: National Oilwell Varco satser på kompetanseheving og personellsertifisering.

National Oilwell Varco satser på kompetanseheving og personellsertifisering

I likhet med andre aktører i offshorebransjen har National Oilwell Varco (NOV) vært gjennom krevende tider og omfattende nedbemanning. For å sko seg til fremtiden satser de sterkt på kompetanseheving i alle ledd. – Kompetanseheving og dokumentasjon av kompetanse er en viktig del av strategien vår fremover, forteller Petter Tollefsen, Manager Engineering and Product Support i NOV. 

Satser på personellsertifisering

Det gjennomføres kompetanseheving i alle ledd, både for elektropersonell og ikke-elektropersonell. For sitt elektropersonell har NOV valgt å satse på den internasjonale personellsertifiseringsordningen IECEx CoPC, som gir internasjonalt sertifikat for personell som skal jobbe med Ex. – I nedgangstidene har vi rettet fokus på kompetanse. Vi mener at det å beholde og videreutvikle vår kompetanse er nøkkelen til suksess, sier Tollefsen. Han mener at hele bransjen har fått mer fokus på dokumentasjon av kompetanse etter DeepWater Horizon-ulykken, og sikter blant annet til kunnskap til å kunne utføre tennkildekontroll for å unngå ulykker.

Etterspurt dokumentasjon

At dokumentert kompetanse stadig blir mer etterspurt, kan Geir Larsen i opplæringsselskapet Trainor bekrefte. Trainor har kjørt kurs og opplæring på Ex-området i mange år, og etter at de tidligere i høst ble godkjent som sertifiseringsorgan for IECEx CoPC, kan de endelig tilby personellsertifisering her i Norge. – Vi ser en økende etterspørsel fra markedet om å dokumentere kompetanse gjennom denne sertifiseringen, sier Larsen. Sertifiseringen gir et uavhengig bevis på at en person har kunnskap og ferdigheter til å utføre arbeider i henhold til internasjonale Ex-standarder.

Sertifiseres før jul

National Oilwell Varco er første selskap ut til å gjennomføre sertifiseringsløpet i regi av Trainor 18.-19. desember. Larsen er glad for at en stor og seriøs aktør som NOV har valgt å gå for personellsertifiseringen. –Det er et krevende løp de skal gjennom, men de kommer styrket ut i andre enden i form av økt kunnskap og en uavhengig tredjeparts sertifisering som gjelder globalt. I et marked preget av flyt av arbeidskraft over landegrenser vil et IECEx-sertifikat gi både trygghet og konkurransefortrinn, sier Larsen.

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Pressekontakt

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Prestegaten 3-5
3126 Tønsberg
Norge