Gå videre til innhold
Alle mekanikere i Sulland-gruppen sertifiseres i Varme arbeider. Trainors e-læringskurs sørger for god kvalitet og effektiv kursadministrasjon. Foto: Sulland
Alle mekanikere i Sulland-gruppen sertifiseres i Varme arbeider. Trainors e-læringskurs sørger for god kvalitet og effektiv kursadministrasjon. Foto: Sulland

Pressemelding -

Sulland velger Trainor

Da 120 ansatte i Sulland trengte å fornye sine varme arbeider-sertifikat, falt valget på Trainor. – Vi har høye krav til kompetanse og sikkerhet, og Trainors digitale systemer gjør det enkelt å gjennomføre kurs av høy kvalitet, og følge opp hver enkelt ansatt underveis, sier HMS og miljøansvarlig Nina Torgerhagen i Sulland.

Sulland er et av Norges største privateide bilkonsern, og består av over 35 aksjeselskap og 1050 ansatte i hele landet. 

– I Sulland er vi opptatt av at den ansatte skal ha muligheter for egenutvikling, kompetanseheving og interne karrieremuligheter, forklarer Nina Torgerhagen. Bransjen har strenge krav til sikkerhet, høy kvalitet på utførelse, og ikke minst at man må følge med på den teknologiske utviklingen. 

– Det er viktig at våre ansatte har kunnskapen og kompetansen som kreves og forventes fra våre importører og kunder. Vi har også lover og forskrifter vi skal etterleve. Dermed har vi blant annet som krav at alle mekanikere har sertifisering i varme arbeider, sier hun.

Norsk Brannvernforening administrerer sertifiseringsordningen i varme arbeider, som alle bilverksteder faller inn under. Det betyr at alle i som jobber i bilverksteder, med bruk av verktøy som skaper gnister, åpen flamme eller varme, skal ha gyldig sertifikat i varme arbeider. Sertifiseringen består av teoretisk kurs og praktisk brannslokkingsøvelse, og er gyldig i Norden for fem år av gangen.

Valgte digital løsning under pandemien

- I perioden med pandemi har det ikke vært så enkelt å samle folk og gjennomføre kurs. Løsningen til Trainor med e-læring ble en fin mulighet, og vi fikk veldig god hjelp av kunderådgiver Rolf Kinck både med registrering av alle kursdeltakere og utsendelse av invitasjoner. Det har gjort jobben vår mye enklere, forteller Torgerhagen.

For Trainor har pandemien og begrensninger i fysiske arrangementer vært merkbar på salget av digital opplæring. 

– E-læring har økt jevnt og trutt gjennom mange år, men med nedstengingen har økningen vært enorm, forteller Rolf Kinck i Trainor. Et resultat av dette er at flere bransjer har fått øynene opp for digital opplæring. 

– Sulland går foran som et godt eksempel for resten av bransjen, for her er det mange som ikke har tatt innover seg at kravene til varme arbeider-sertifikat omhandler dem, sier han.

Kinck tror digitale opplæringsløsninger kommer til å stå seg også fremover, selv om gjenåpningen gjør at det nå er mulig også med tradisjonell klasseromsundervisning. En løsning med teoretisk kurs via e-læring er både kostnadsbesparende og tidseffektivt for en bransje som gjerne har lokasjoner over hele landet. 

– De sparer reisetid og -kostnader i forbindelse med reising, og så har det jo også en positiv effekt på miljøet også, sier Kinck.

For Sulland, har Trainors digitale sertifiseringskurs i varme arbeider vært en god løsning: 

- Det er enkelt i etterkant å følge opp kursdeltagerne da man som bruker i systemet får meldinger om fullført kurs eller om at frist for ferdigstillelse av kurs nærmer seg, sier Torgerhagen fornøyd.

Nøkkelinformasjon

Om Varme arbeider sertifisering:

Alle som utfører varmt arbeid på arbeidsplass som ikke er fast og tilrettelagt for det, må ha sertifikat i varme arbeider. Sertifikatet er gyldig i hele Norden for fem år av gangen, og administreres av Norsk Brannvernforening etter krav fra forsikringsselskapene. Sertifiseringskurs med tilhørende praktisk brannslokkingsøvelse, skal utføres av kurstilbyder godkjent av Norsk Brannvernforening. Oversikt over godkjent opplæring og yrkesrupper som faller inn under ordningen, finnes på Norsk Brannvernforenings nettsider.

Om Sulland:

  • Et av Norges største privateide bilkonsern. 
  • Over 35 bilhus over hele landet
  • 1050 ansatte 
  • Omsetter for ca. 5 mrd. kroner årlig.

Om Trainor:

  • Norskeid kompetanseselskap med hovedkontor i Tønsberg
  • Tilbyr opplæring og digitale opplæringsløsninger til energi-, industri-, installasjon-, olje/gass-, bygg/anlegg,- og transportbransjen
  • Kurser ca 90 000 fagfolk i året
  • Omsatte for ca 75 millioner kroner i 2020.

Related links

Emner

Kategorier


Dedikert til sikkerhet.

Trainor har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land i over 30 år. Siden lansering av første e-læringskurs i 1996 har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge