Gå videre til innhold
Trainor har jobbet tett med Equinor for å utvikle nytt kurs innenfor havvind og vindkraft. Foto: Jan Arne Wold - Woldcam, Equinor
Trainor har jobbet tett med Equinor for å utvikle nytt kurs innenfor havvind og vindkraft. Foto: Jan Arne Wold - Woldcam, Equinor

Pressemelding -

Trainor og Equinor samarbeider om vindkraftkompetanse

Med økt fokus på grønn energi, øker også behovet for ny kunnskap om elsikkerhet. I tett samarbeid med Equinor har Trainor nå utarbeidet opplæring som setter en helt ny standard.

Profesjonelle fagfolk jobber stadig mer med fornybare og grønne energiløsninger, noe som stiller nye krav til opplæring, og gjør det nødvendig å utvikle nye former for opplæring.

- Å jobbe med Equinor for å utvikle ny opplæring som møter disse behovene har vært uvurderlig, sier Ole Michael Holth, instruktør i Trainor.

Kurset er spesiallaget for fagfolk som jobber med vindkraft. Dette inkluderer både teknikere, ingeniører, koblere og folk i kontrollrommet. Hensikten er at de som jobber med havvind og vindturbiner får inngående forståelse og kunnskap om elektrisk sikkerhet, samt erfaring i hvordan man håndterer den kraftige energien som oppstår. Sentralt i kurset er også kommunikasjon.

- Ja, det trener vi mye på. Når man sitter på et kontrollrom og har kontakt med både folk på skip, land plattform og de som er i vindturbinen, så er det snakk om mange som kommuniserer via flere ledd. Da er det viktig at man vet hvordan man kommuniserer tydelig, og at man unngår å leke hviskeleken.

Satser fornybart

Fornybar og grønn energi er i vinden som aldri før. For Trainor, som alltid har hatt søkelyset på bærekraft og miljø, er satsing på felter som fornybar energi, vind, batterier, solceller og hydrogen naturlige steg videre.

- Det vil bli en økt etterspørsel etter nye kurs og kunnskap i energi- og kraftbransjen, og vi mener at dette kurset er et viktig steg for å øke sikkerheten i denne og flere sektorer, sier Holth.

Sikter mot norsk sokkel

Tett samarbeid har alltid vært viktig for Trainor. Det gjelder både i utviklingen av dette kurset, men også i det daglige.

- Vi er i tett dialog med bransjen hele tiden. Og prosessen med kurset om havvind og vindkraft, viser hva et godt samarbeid kan resulterer i. At de største aktørene i bransjen er med på utviklingen er et kvalitetstegn i seg selv, sier Holth.

Dette styrker også troen på at dette vil kunne bli en standard for vindkraftkompetanse for personell som jobber på norsk sokkel.

Erfaring i eget testsenter

Kurset har en teoretisk og en praktisk del. Den praktiske gjennomføringen foregår i Trainors egen høyspenningslabb. Noe som har vist å gi svært gode resultater.

- Ja, når vi testet kurset var det mange spørsmål etter to dager med teori. Men etter tre dager i praksis ved vår øvingslabb, fikk mange svar på det de lurte på, avslører Holth.

Det er nemlig noe ved å selv kunne oppleve det man har lest, diskutert, snakket og hørt om som skaper læringsopplevelser man virkelig husker og kan benytte seg av i hverdagen.

Emner

Kategorier


Dedikert til sikkerhet.

Trainor har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land i over 30 år. Siden lansering av første e-læringskurs i 1996 har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge