Gå videre til innhold
Daglig leder Stian Martinsen og ny styreleder i Trainor Elsikkerhet AS, Peter Svarrer er klare for å ta Trainors opplæring til resten av Norden. Foto: Trainor
Daglig leder Stian Martinsen og ny styreleder i Trainor Elsikkerhet AS, Peter Svarrer er klare for å ta Trainors opplæring til resten av Norden. Foto: Trainor

Pressemelding -

Trainor skal vokse med nye eiere

Trainor i Tønsberg har sikret seg investering fra EV Private Equity. Tønsbergselskapet er Norges største opplæringsselskap innen elsikkerhet. Med nye eiere skal de ekspandere i Norden, med fornybar-industrien som et viktig fokusområde.

Fra lokalene i Prestegaten har Trainor i en årrekke tatt i mot tusenvis av kursdeltakere fra hele landet. Samtidig har de bygget opp en betydelig portefølje av spesialiserte og moderne e-læringskurs, dedikert til sikkerhet knyttet til arbeid i og ved elektriske anlegg både på land og offshore. Kursene gir internasjonalt anerkjent akkreditering og sørger for at ansatte i komplekse og farlige arbeidsmiljø kan gjøre jobben sin trygt og effektivt. Gjennom mange år har Trainor også utviklet en proprietær e-læringsplattform og digitale løsninger for en bred energibransje, med flere av de største selskapene innen kraft-, olje- og gass, maritim og landbasert industri på kundelisten.

Ny hovedeier

Selskapet har vært heleid av grunnleggerne og flere ansatte. Fra 15. juli er imidlertid EV Private Equity som er majoritetsaksjonær, mens øvrig eierskap er representert ved ledelse og ansatte i selskapet. - Gründerne og de ansatte bak Trainor har bygget opp en solid bedrift og en fantastisk flott arbeidsplass, sier Stian Martinsen, daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, og fortsetter: - De nye eierne gir oss muligheten til å vokse ytterligere i Norge og i Norden, og tilfører selskapet viktig kompetanse og erfaring med å starte og utvikle virksomheter med høy vekst i nye globale markeder.

Peter Svarrer, ny styreleder i Trainor Elsikkerhet AS, sier i forbindelse med EV Private Equity sin investering: - Som et firma med en sterk norsk arv og et globalt nettverk, er EV Private Equity den ideelle partneren for å støtte Trainors neste fase av vekst. Denne investeringen gir en spennende mulighet for Trainor til å vokse i Norden, så vel som i den fremvoksende fornybare energisektoren.

Digitalt og fornybart fokus

Faglig ekspertise og nyskapende digitale løsninger har vært sentral for investorens interesse i Trainor. Per Arne Jensen, Senior Partner i EV Private Equity, kommenterer: - Trainor har etablert en lederposisjon for spesialisert elsikkerhetstrening innen energi- og fornybarsektorene. Dette gjennom å tilby banebrytende e-læringsinnhold og funksjonalitet, noe som gir brukerne en mer læringseffektiv og brukervennlig opplevelse. Selskapet har, basert på deres programvare og «story-telling» kompetanse, utviklet et attraktivt sett med nye digitale produkter som film, 3D-visualiseringer og VR, alt levert gjennom et moderne digitalt læringssystem.

EV Private Equity har fulgt utviklingen i Trainor det siste året, og er imponert over hvordan selskapet har taklet utfordringene med Covid-19 og den ustabile oljeprisen i 2020:  -  Investeringen i produktutvikling har fortsatt med full styrke gjennom perioden, lønnsomheten er holdt godt oppe, og andelen av inntektene fra digital virksomhet har økt - også på grunn av introduksjonen av webinar som en ny inntektsstrøm. På sikt er vi overbevist om at Covid-19-pandemien har økt fokuset på digitalisering i næringslivet, noe som vil styrke e-læringsmarkedet og Trainor, sier Jensen.

Fornybarsektoren blir et viktig fokusområde for Trainor fremover.  - Vi har allerede store kunder innen vannkraft og distribusjon her i Norge, og vil fremover også utvikle opplæring tilpasset vindkraft, solcelle- og batteriteknologi, forteller Stian Martinsen. Han legger også vekt på at en økende elektrifisering i og utenfor Norge naturlig nok vil skape et økt behov også for opplæring i elsikkerhet.

Om Trainor

Trainor er et internasjonalt spesialistselskap som tilbyr opplæring og tekniske konsulenttjenester innen områdene elektrisk sikkerhet, automatisering og prosesser innen olje- og gassektoren, energibransjen, kraftindustri og maritim industri.

Trainor er et innovativt selskap med fokus på mennesker og holdninger. Et økende behov for opplæring i el-sikkerhet gjør at vi også trenger å utvikle og holde oss oppdatert. Vi er stolte av å levere opplæringskurs, digital læring, konsulenttjenester, tekniske løsninger og læringsstyringssystemer som alltid er faglig fornyet, oppdatert og tilpasset kundens behov. Vi tror på tett kontakt med myndigheter og bransjeorganisasjoner for å opprettholde sikkerheten på hver eneste arbeidsplass.

Sammendrag:

  • Trainors hovedkontor ligger i Tønsberg
  • + 70.000 kursdeltakere per år
  • Ca. 50 ansatte
  • Rammeavtaler med noen av de største selskapene innen energi, fornybar energi, olje og gass
  • MNOK 77 omsetning i 2019

Om EV Private Equity

I løpet av de siste 18 årene har EV Private Equity etablert seg som en ledende teknologibasert investor, opptattav å anvende sin spesialkompetanse, erfaring og globale rekkevidde til å bygge selskaper i verdensklasse som gir overlegen avkastning og samtidig reduserer klimagassutslipp.

Den særegne investeringsstrategien bygger på å ta kontrollerende posisjoner i bærekraftige, vekstdifferensierte teknologibedrifter i midtmarkedssegmentet. Ved å gjøre dette kan EV Private Equity oppnå konkrete resultater og bidra til verdiskapning i bekjempelsen av klimaendringene.

Firmaet har kontorer i Stavanger, Aberdeen og Houston. EV Private Equity er også representert andre viktige steder for den globale energivirksomheten, inkludert Brasil, Canada, Storbritannia, India og Dubai.

https://www.evprivateequity.no/

Sammendrag:

+ 320 års kombinert teamerfaring innen ledelse, private equity og økonomi

+ 20 porteføljeselskaper

+ 1.500 ansatte på tvers av porteføljeselskaper

+ 1 milliard dollar forpliktet kapital til EV-fondene

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544
Stian Martinsen

Stian Martinsen

Administrerende direktør (CEO) Trainor Group +47 932 41 515

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge