Gå videre til innhold
Daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, Stian Martinsen, har hatt en spennende reise i eget selskap, og finner stadig nye mål å strekke seg mot. Foto: Trainor
Daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, Stian Martinsen, har hatt en spennende reise i eget selskap, og finner stadig nye mål å strekke seg mot. Foto: Trainor

Nyhet -

​Fra da til nå med Stian Martinsen

Fra programmerer til daglig leder. Når det gjelder Trainor har Stian Martinsen vært med på det meste, nå er han klar for mer.

Som CEO i et av landets markedsledende selskaper innen sikkerhetsopplæring, er ingen dager like. Det har heller ingen av årene her vært. Og selv om selskapets historie startet en god stund før Stian ble ansatt, har han vært viktig i utviklingen av dagens Trainor.

- Jeg har hatt mange roller i Trainor, men 2001 husker jeg spesielt godt. Det var da vi lanserte første versjon av EX grunnleggende og FSE på nett. Grunnen til at jeg husker dette så godt er overgangen fra å bruke disketter og CD-ROM til at alt foregikk helt digitalt.

Ikke bare et minne, men også et monumentalt skifte for Trainor. For ved å gå fra floppy disk til full digital frihet, åpnet mange nye muligheter seg.

Alltid i forkant.

Evnentil å ligge i forkant, tilpasse seg markedet og menneskers hverdaghar gjort Trainor til mange fagfolks favoritt innen elsikkerhet og opplæring. Sånt blir det gode resultater av.

- Bare i fjor solgte vi over 70 000 kurs, men tross utfordringer og stor usikkerhet har salgene økt og resultatene vært positive. At EV Private Equity valgte å investere i Trainor, gjør oss enda bedre rustet for fremtiden. Nå skal vi ta det vi er best på, videreutvikle det og ta det inn i nye markeder, forteller Stian om 2020.

For fagfolk. Av fagfolk.

Nysgjerrighet, mot og innovasjon preger selskapet, men selv om verden er i stadig endring, er én ting uforanderlig.

- Ja, brukerne er alltid i fokus, uansett hva vi utvikler, forteller Stian. Noe som ikke bare påvirker produktene, men også andre tekniske løsninger, som for eksempel fagforumet.

- Allerede i 2000 lanserte vi et online forum. Dette gjorde vi for å kunne svare mer effektivt på spørsmål, og for å gjøre det lettere å komme i kontakt med oss. Dette har blitt et levende fagforum hvor instruktører og fagfolk utveksler kunnskap og informasjon, kan Stian fortelle om det som en gang var en nyvinning, men nå en naturlig del av folks hverdag.

1,8 millioner sidevisninger, over 440 000 unike brukere i året, og en samlet base på over 47000 spørsmål og svar er bevis på det!

E-læring som fagfolk vil ha det.

Klasseromskurs, webinar og e-læring på alle plattformer. Hver dag gjennom hele året øker noen sin kunnskap om elsikkerhet med Trainor. Naturlig nok er det mest vekst innen e-læring, men hva kjennetegner god e-læring?

- Det viktigste er nok måten det engasjerer på. E-læring handler om å inspirere brukerne med stimulerende opplevelser som underholder, samtidig som man skaper kunnskap som varer. For å få til det har vi utviklet e-læringsplattformen Electri City, et direkte svar på at brukerne ønsket opplæring som viste ekte situasjoner og omgivelser man kjenner seg igjen i. Her henter vi virkemidler fra både film og spill, for på den måten å ta e-læring til et helt nytt nivå, sier Stian.

Fra skepsis til full aksept.

Hele samfunnet digitaliseres. Ting som nå oppleves hverdagslig har ikke alltid vært det. Til tider var skepsisen i markedet stor.

- Spesielt på 90-tallet. Mye av dette hang sammen med en generelt sett lav kunnskap om IT. Internett var ganske nytt, å lære på nettet var for mange helt uhørt. Store skifter skaper usikkerhet blant folk, kan Stian fortelle om fordums tider.

Heldigvis har tidene forandret seg. Og det man en gang rynket på nesen av, sveiper man nå lykkelig med fingrene gjennom.

- Ja, med smart-telefoner og hvordan man er vant til å jobbe fra mange forskjellige steder, så er aksepten stor nå, forteller Stian som gleder seg til fremtiden.

Fremtiden starter nå.

Selskapet er solid. Fagfolkene er positive og engasjerte. Fremtiden for opplæring innen elsikkerhet ser lovende ut, både digitalt og ute i den virkelige verden.

- Med nye og energiske eiere på plass skal vi ta Trainor inn i nye markeder. Først og fremst Norden og UK.

- I tillegg ser vi etter stadig nye måter å gjennomføre kurs. Blant annet jobber vi for øyeblikket med å finne en måte for kursdeltakere å gjennomføre praktiske øvelser hjemmefra. Det har gjort at vi blant annet ser på muligheten for å ta i bruk både VR og AR, avslutter Stian.

At nysgjerrighet og ekte innovasjonskraft kan ta en langt er det ingen tvil om. Det er både Trainor og Stian et bevis på. 

Emner

Kontakter

Stian Martinsen

Stian Martinsen

Administrerende direktør (CEO) Trainor Group +47 932 41 515
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge