Gå videre til innhold
Samspill mellom ulike fagdisipliner er avgjørende for et godt resultat. Her er seniorinstruktør og fagansvarlig for Elektro, Steinar Nilsen og kreativ leder Kåre Vegar Sund i prat. Foto: Trainor
Samspill mellom ulike fagdisipliner er avgjørende for et godt resultat. Her er seniorinstruktør og fagansvarlig for Elektro, Steinar Nilsen og kreativ leder Kåre Vegar Sund i prat. Foto: Trainor

Nyhet -

En verden av e-læring

E-læring som gjenspeiler virkeligheten – er det mulig? Ja, velkommen til Electri City og en verden av e-læring. Et direkte resultat av tett kundekontakt, og av å lytte til deres behov.

Kundene ønsket seg digitale kurs som var mer relevante for hverdagen. Kurs som ikke viste generiske situasjoner, men simulerte virkeligheten. Det de fikk var Electri City. Et sted der e-læringen foregår i et digitalt landskap, hvor man støter på reelle situasjoner og velkjente omgivelser.

- De visuelle og dramaturgiske virkemidlene lar oss overføre mer informasjon på kortere tid, rett og slett fordi læringen føles som et spill eller oppleves som en film, forteller Kåre Vegar Sund, kreativ leder i Trainor.

Elsikkerhetens hovedstad

Electri City er utviklet av Trainors egne 3D- og spillutviklere, men er mer enn bare en plattform. Det er en verden av læring. Mye av det er takket være Kåre Vegar og hans kreative team.

- Da jeg begynte i Trainor, hadde jeg med meg ideer og tanker fra high end 3D-visualiseringer og reklamefilm. Jeg ønsket en radikal endring som skulle sørge for at vi ikke bare leverte tradisjonell læring, men kunne tilby opplevelser som både er av høy filmatisk kvalitet, men også engasjerer brukeren, forteller han.


Engasjement og visuelle virkemidler er nemlig nøkkelen til effektiv læring. Ved å ta i bruk grep fra film og gaming, ble resultatet digitale kurs som skiller seg ut i mengden.

- E-læring har blitt stemplet som billig og kjedelig. Det er et stigma vi vil bekjempe ved å ta utgangspunkt i læringsmotivatorer og inkorporere dette i konseptene og kursene vi tilbyr. Ved å fange denne essensen blir det ikke kjedelig, men relevant og verdifullt for kursdeltagerne. Samtidig som vi evner å holde dem engasjerte, forteller han.

- For vår del handler det om å skape lærings-opplevelser, ikke demotiverende pakkeløsninger.

E-læring på fagfolks premisser.

Å gjøre e-læring til gode opplevelser, handler om mer enn bare teknologi. Det handler om å skape løsninger med ett mål for øyet – å gjøre sluttbrukeren fornøyd. Derfor er Electri City utviklet på fagfolks premisser.

- De fleste kursdeltagerne våre har ikke typiske kontorjobber. Det er for dem vi lager kursene. Å være i kjente omgivelser er ekstremt nyttig for å ta til seg ny kunnskap, forteller Kåre Vegar.

Likevel er dette en målgruppe som forventer det beste. Noe de både fortjener, og skal få.

- Som forbrukere har vi høye forventninger både til digitale løsninger og innhold. Det betyr at e-læring og digitale kurs må snakke direkte til sluttbrukeren:

- Vi må tilpasse oss sluttbrukeren, i tillegg til å utvikle oss i takt med teknologien som skyter fart. Hvis ikke er det game over, avslutter Kåre Vegar.


Tilbake i Electri City er en ny dag i full gang. Tilbakemeldingene er gode, de digitale kursene er mer populære enn noensinne og kursdeltagerne sitter igjen med livsviktig kunnskap. Så at det er game over for Trainor? Nei, snarere tvert imot. Det er nå vi når neste nivå.


Emner

Kategorier

Kontakter

Kåre Vegar Sund

Kåre Vegar Sund

Kreativ leder Teamleder designavdelingen, prosjektleder, VR, ElectriCity +47 92260981
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge