Gå videre til innhold
Ved kortslutning kan det oppstå en elektrisk lysbue, som en bro av plasma mellom faser (ionisering), ved at strømmen "vandrer" gjennom lufta. Foto/illustrajon: Trainor
Ved kortslutning kan det oppstå en elektrisk lysbue, som en bro av plasma mellom faser (ionisering), ved at strømmen "vandrer" gjennom lufta. Foto/illustrajon: Trainor

Nyhet -

Kunnskap om lysbuer forebygger ulykker

Hvert år rammes mange yrkesaktive av elulykker. Flere av disse ulykkene er knyttet til lysbuer. Den beste måten å forebygge slike ulykker på, er å sikre at alle som jobber med elektriske anlegg har kunnskapen de trenger for å gjøre jobben sin på en sikker og forsvarlig måte. Kan du nok om lysbuer?

Livsviktig kunnskap - alltid tilgjengelig

Ved kortslutning kan det oppstå en elektrisk lysbue, som en bro av plasma mellom faser (ionisering), ved at strømmen "vandrer" gjennom lufta. En lysbue kan forårsake store skader både på mennesker og utstyr. Kunnskap om lysbuer, forebygging og faremomenter bidrar til en tryggere arbeidshverdag.

Hvordan må du tenke for å få ned hendelsesenergien i en lysbue? Hvilke forebyggingstiltak kan forhindre eller begrense lysbuer, og hva er potensielle farer ved en lysbue? "Lysbuefarer - en innføring" er et e-læringskurs laget spesielt for alle som kan bli utsatt for lysbuefarer i arbeidet sitt, og for deg som designer og administrerer elektriske anlegg.

Kurset er tilgjengelig både på norsk og engelsk på trainor.no, og du gjennomfører på cirka 45 minutter. Du får oppgaver underveis i kurset, og vi lagrer kontinuerlig slik at du når som helst kan ta en pause og fortsette kurset der du slapp. Til slutt kan du skrive ut ditt eget kursbevis.

Gratis fagforum og kurs i app

Fra e-læringskurset har du direkte link til Trainors fagforum - et åpent forum for elsikkerhet. Her kan du delta i diskusjoner med fagfolk, stille spørsmål online og få svar fra en av våre erfarne instruktører. Forumet finner du her.

E-læringskurset kan du ta akkurat når og hvor det passer deg. Du kan kjøre kurset fra stasjonær eller bærbar PC, nettbrett eller mobilen. Hvis du laster ned Trainor-appen kan du tilogmed ta kurset helt uten dekning.

Emner

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge