Gå videre til innhold
Arbeidslag diskuterer i forkant av arbeid. Bildet er hentet for det nylanserte sertifiseringskurset i Varme arbeider.
Arbeidslag diskuterer i forkant av arbeid. Bildet er hentet for det nylanserte sertifiseringskurset i Varme arbeider.

Pressemelding -

​Kurslansering: - Setter en ny bransjestandard for opplæring i varme arbeider.

Da Norsk Brannvernforening gjorde endringer i Sikkerhetsforskriften, svarte Trainor med å lage et splitter nytt e-læringskurs for sertifisering i Varme arbeider. – Det har blitt et kunstverk av et kurs som setter en ny bransjestandard, sier en stolt og glad Trond Løfqvist i Trainor.

Som fagfolk vil ha det

Varme arbeider har i flere år vært et av Trainors mest solgte kurs. Likevel valgte e-læringsteamet å starte på nytt da kurset måtte endres i tråd med oppdatert sikkerhetsforskrift.

– Vi ønsket å gjøre kurset lærerikt på en interessant og underholdende måte, forklarer produksjonsansvarlig i Trainors e-læringsavdeling, Amanda Westrum van Til.

For å få til det har de fokusert på å lage et kurs det er lett å kjenne seg igjen i.

- Det har vært viktig å snakke samme språk som målgruppa og vise reelle arbeidssituasjoner. Gjenkjennelse gir god læring, sier Amanda.

Laget for å bli husket

Kombinasjonen av høy faglig kvalitet, filmatiske virkemidler og god historiefortelling gjør kurset til en helt ny opplevelse innen e-læring. Bjørn André Ulseth-Rivelsrud, leder for Trainors instruktørteam, har vært sentral i utviklingen av det faglige innholdet.

- Det er viktig at folk husker det de lærer, og dette kurset er laget for å bli husket. Sertifiseringen varer i 5 år. Da skal kunnskapen sitte hele veien frem til resertifisering, sier han.

Bransjen fortjener det beste

Siden 2001 har det vært krav om sertifikat i varmt arbeid. De fleste har kontroll på det meste, men ikke alle.

- Elektrobransjen er generelt gode til å ha orden på sertifikatene sine. Hyppige kontroller på bygg- og anleggsplasser gjør sitt for at ordningen også blir ivaretatt og fulgt i bygg- og anleggsbransjen, sier Trond Løfqvist.

For de mindre aktørene kan det være vanskeligere. Mange er ofte ikke klar over hva som ligger i sertifiseringsordningen. Det ønsker Trainor å gjøre noe med.

- Antall ulykker har gått ned etter at sertifiseringen trådte i kraft, og denne gode trenden må fortsette. Da er det viktig at de som utøver varmt arbeid har tilstrekkelig kompetanse. Kurset gir gode eksempler på typiske arbeidsoppgaver, - miljø og situasjoner. Film og animasjon gjør tungt stoff lettere å forstå, og dermed mer interessant og lærerikt, sier han.

Dette er Amanda Vestrum van Til helt enig i.

-Å skape e-læring i dag er noe helt annet enn for bare noen år siden. Bransjen fortjener et moderne og oppdatert kurs, med de muligheter teknologien nå gir til å skape unike læringsopplevelser, sier Amanda, og avslutter:

- Dette er vårt råeste e-læringskurs til nå!

Kurset er tilgjengelig på trainor.no, og kan kjøres online eller offline via mobilapp.

Related links

Emner

Kategorier


Kursvirksomhet siden 80-tallet

Vi har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land, og var blant de første aktørene på markedet da vi lanserte vårt første e-læringskurs i 1996. Siden den gang har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Bjørn-André Ulseth-Rivelsrud

Bjørn-André Ulseth-Rivelsrud

Teamleder og instruktør Teamleder for instruktørene +47 915 94 5029
Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge