Gå videre til innhold
Arbeidslag diskuterer i forkant av arbeid. Bildet er hentet for det nylanserte sertifiseringskurset i Varme arbeider.
Arbeidslag diskuterer i forkant av arbeid. Bildet er hentet for det nylanserte sertifiseringskurset i Varme arbeider.

Pressemelding -

​Kurslansering: - Setter en ny bransjestandard for opplæring i varme arbeider.

Da Norsk Brannvernforening gjorde endringer i Sikkerhetsforskriften, svarte Trainor med å lage et splitter nytt e-læringskurs for sertifisering i Varme arbeider. – Det har blitt et kunstverk av et kurs som setter en ny bransjestandard, sier en stolt og glad Trond Løfqvist i Trainor.

Som fagfolk vil ha det

Varme arbeider har i flere år vært et av Trainors mest solgte kurs. Likevel valgte e-læringsteamet å starte på nytt da kurset måtte endres i tråd med oppdatert sikkerhetsforskrift.

– Vi ønsket å gjøre kurset lærerikt på en interessant og underholdende måte, forklarer produksjonsansvarlig i Trainors e-læringsavdeling, Amanda Westrum van Til.

For å få til det har de fokusert på å lage et kurs det er lett å kjenne seg igjen i.

- Det har vært viktig å snakke samme språk som målgruppa og vise reelle arbeidssituasjoner. Gjenkjennelse gir god læring, sier Amanda.

Laget for å bli husket

Kombinasjonen av høy faglig kvalitet, filmatiske virkemidler og god historiefortelling gjør kurset til en helt ny opplevelse innen e-læring. Bjørn André Ulseth-Rivelsrud, leder for Trainors instruktørteam, har vært sentral i utviklingen av det faglige innholdet.

- Det er viktig at folk husker det de lærer, og dette kurset er laget for å bli husket. Sertifiseringen varer i 5 år. Da skal kunnskapen sitte hele veien frem til resertifisering, sier han.

Bransjen fortjener det beste

Siden 2001 har det vært krav om sertifikat i varmt arbeid. De fleste har kontroll på det meste, men ikke alle.

- Elektrobransjen er generelt gode til å ha orden på sertifikatene sine. Hyppige kontroller på bygg- og anleggsplasser gjør sitt for at ordningen også blir ivaretatt og fulgt i bygg- og anleggsbransjen, sier Trond Løfqvist.

For de mindre aktørene kan det være vanskeligere. Mange er ofte ikke klar over hva som ligger i sertifiseringsordningen. Det ønsker Trainor å gjøre noe med.

- Antall ulykker har gått ned etter at sertifiseringen trådte i kraft, og denne gode trenden må fortsette. Da er det viktig at de som utøver varmt arbeid har tilstrekkelig kompetanse. Kurset gir gode eksempler på typiske arbeidsoppgaver, - miljø og situasjoner. Film og animasjon gjør tungt stoff lettere å forstå, og dermed mer interessant og lærerikt, sier han.

Dette er Amanda Vestrum van Til helt enig i.

-Å skape e-læring i dag er noe helt annet enn for bare noen år siden. Bransjen fortjener et moderne og oppdatert kurs, med de muligheter teknologien nå gir til å skape unike læringsopplevelser, sier Amanda, og avslutter:

- Dette er vårt råeste e-læringskurs til nå!

Kurset er tilgjengelig på trainor.no, og kan kjøres online eller offline via mobilapp.

Related links

Emner

Tags


Kursvirksomhet siden 80-tallet

Vi har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land, og var blant de første aktørene på markedet da vi lanserte vårt første e-læringskurs i 1996. Siden den gang har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Pressekontakt

Bjørn-André Ulseth-Rivelsrud

Bjørn-André Ulseth-Rivelsrud

Teamleder og instruktør Teamleder for instruktørene +47 915 94 5029
Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Salgsleder avtalekunder Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert materiale

Relaterte nyheter