Gå videre til innhold
Action kan være gøy, men ikke på jobb. Ex grunnleggende tar sikte på å øke kunnskap om elektrisk arbeid i Ex-områder.
Action kan være gøy, men ikke på jobb. Ex grunnleggende tar sikte på å øke kunnskap om elektrisk arbeid i Ex-områder.

Pressemelding -

Nytt kurs for elektrofagarbeidere i eksplosjonsfarlige områder

Mange elektrikere og elektrofagfolk utfører elektrisk arbeid i Ex-områder. I flere tilfeller utføres arbeidet uten at den som gjør jobben er klar over at han eller hun befinner seg i et eksplosjonsfarlig område, eller kjenner kravene som stilles for å utføre arbeid i slike områder.

-Det nye kurset, Ex grunnleggende, tar sikte på å øke kunnskapen rundt dette, sier Sverre Isaksen, seniorinstruktør og fagansvarlig for Ex i Trainor.

Kurset sørger for engasjerende læring, og tar i bruk virkemidler kjent fra både film og spill. Her får man innføring i Ex-filosofi, bruk og valg av riktig utstyr og verktøy, inspeksjon, Ex-merking og mer.

-Ikke minst får man dokumentasjon på at man har kunnskapen og har gjennomført kurs, noe både myndighetene og selskapene man utfører jobben for krever, forteller Isaksen.

Han understreker også et annet viktig poeng knyttet til arbeidet som skal utføres.

-Det er faglig ansvarlig i bedriften som bedømmer hva som er tilstrekkelig opplæring for arbeidet som skal utføres. Derfor er det viktig at du husker å sjekke med bedriften du skal utføre arbeid for hva slags opplæring de krever.

Kunnskap kunne forhindret ulykker

Hvert år forekommer flere ulykker tilknyttet elektrisk arbeid som utføres i Ex-områder. Flere av dem med katastrofale konsekvenser. Mange av disse kunne vært unngått.

-Det er mange som trenger denne kompetansen, men som faktisk ikke har den. Skal man for eksempel installere noe så enkelt som en taklampe på et lakkeringsverksted, utfører man faktisk elektrisk arbeid inne på et eksplosjonsfarlig område. Da må man ha både kunnskapen og dokumentasjonen i orden, fortsetter Isaksen.

Etter endt digital opplæring må man, for å kunne anses tilstrekkelig kvalifisert til å arbeide selvstendig med elektriske installasjoner i områder, kunne dokumentere praktisk opplæring i tillegg til denne teoretiske opplæring. Den praktiske opplæringen kan gjennomføres i egen bedrift. Hvis nødvendig kan du få praktisk opplæring hos Trainor.

Related links

Emner

Kategorier


Dedikert til sikkerhet.

Trainor har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land i over 30 år. Siden lansering av første e-læringskurs i 1996 har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544
Sverre Isaksen

Sverre Isaksen

Seniorinstruktør og produktansvarlig Ex Ex-kurs, Ex-forum +47 984 ­30 ­869

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge