Gå videre til innhold
Nytt kurs for elektromontører som arbeider og ferdes i høyspentanlegg, og som kan utsettes for elektromagnetisk felt. Foto/illustrasjon: Trainor
Nytt kurs for elektromontører som arbeider og ferdes i høyspentanlegg, og som kan utsettes for elektromagnetisk felt. Foto/illustrasjon: Trainor

Pressemelding -

Nytt kurs om elektromagnetiske felt (EMF)

Det kan være stor risiko i tilknytning til elektromagnetisk felt (EMF). Trainors nye e-læringskurs setter seg som mål å gjøre opplæringen enklere og bedre, selvfølgelig i tråd med kravene i Forskrift om utførelse av arbeid (…), kapittel 16. A.

Kurset er beregnet for elektromontører som arbeider og ferdes i høyspentanlegg, og som kan utsettes for elektromagnetisk felt.

Som instruktør og teknisk manusforfatter med spisskompetanse innen måle- og styringsteknikker, har Rune Øverland i Trainor bidratt med uvurderlig innsikt og fagkunnskap i utviklingen av det nye kurset.

- Etter endt kurs skal kursdeltakerne blant annet kunne gjøre tiltak mot eksponering av EMF, samt håndtere gnistutladninger og kontakt-strømmer gjennom tekniske hjelpemidler, sier Rune Øverland.

Dedikert til sikkerhet

Målet med kurset er å gjøre elektromontørene i stand til å følge jobbpakkebeskrivelsen som inneholder tekniske og organisatoriske tiltak. De skal forstå og reflektere over opplæringskrav og informasjon om risiko.

- De skal også kunne bruke personlig verneutstyr, samt ha arbeidsrutiner og -metoder som reduserer risikoen for eksponering, forteller Øverland videre.

Engasjerende læring

Det splitter nye kurset er utviklet av Trainor og tar i bruk selskapets anerkjente og populære virkemidler innen e-læring og sikkerhetskurs. Ved å gjøre opplæringen digital og tilgjengelig som e-læring, tilrettelegges det for effektiv og engasjerende læring som skaper varig kunnskap.

Kursene tilpasses brukernes hverdag og setter problemstillingene i kjente omgivelser. Da blir det enklere å relatere seg til det som skjer. At kursene i tillegg er bygget opp på en måte inspirert av gaming-, film- og underholdningsbransjen, gjør at kunnskapen også er lett å ta til seg. Det skaper varig læring, noe som igjen bidrar til å sikre verdier, redde liv og skape tryggere arbeidsplasser.

Les mer om kurset EMF grunnleggende - høyspenningsanlegg på trainor.no.


Related links

Emner

Kategorier


Dedikert til sikkerhet.

Trainor er et veletablert EdTech-selskap som har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land i over 30 år. Siden lansering av første e-læringskurs i 1996 har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge