Presserom

Til trainor.no
Følg Trainor

Nytt kurs – Sikker adferd i Ex-områder.

Pressemelding   •   jan 24, 2020 09:28 CET

Alle som jobber i områder der det kan forekomme eksplosjon eller atmosfære på grunn av gass,væskedamp eller støv, må kunne dokumentere tilstrekkelig opplæring, uansett arbeid. Foto fra kurset "Sikker adferd i eksplosjonsfarlige områder".

En gammel traver har gjennomgått totalforvandling når Trainor nå har relansert kurset Sikker adferd i eksplosjonsfarlige områder. Både innhold, pedagogisk tilnærming og visuell presentasjon er ny. -Vi vil skape en helhetlig læringsopplevelse for sluttbruker, sier Kåre Vegar Sund og Sverre Isaksen, hhv teamleader e-læring og fagansvarlig Ex i Trainor, om tanken som ligger til grunn når de lager e-læring.

Det er mange andre enn elektropersonell som jobber innenfor eksplosjonsfarlige områder, såkalte Ex-områder. Felles for dem er at de må kunne dokumentere tilstrekkelig opplæring innenfor eksplosjonsvern. Trainors nye kurs er skapt med spillteknologi, og bruker detaljert 3D-grafikk og filmatiske virkemidler for å formidle eksplosjonsteori, risikovurdering, hendelseshistorier og forebyggende tiltak på en virkelighetsnær og moderne pedagogisk måte.


Beregnet på ikke-elektropersonell

Kurset er utviklet i samarbeid med referansegruppe fra industrien selv, og passer både for landbasert og offshore virksomhet. Målgruppen er ikke-elektropersonell som skal ha adgang til eller utføre arbeid i områder som er eksplosjonsfarlige, for eksempel en oljeplattform, prosessanlegg, raffineri, destilleri, tankskip, silo, bensinstasjon eller et sted det kan forekomme eksplosjonsfarlig atmosfære på grunn av gass, væskedamp eller støv.


Myndighetskrav

​For alle som skal utføre arbeid i et område som klassifiseres som eksplosjonsfarlig, krever lovverket at du har opplæring i farer som kan oppstå i slike områder, og hvordan du utfører ditt arbeid på en sikker måte. For petroleumsbransjen er dette beskrevet i petroleumsloven. For alle andre anlegg, er opplæringskravet nedfelt i Forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer, ofte kalt FHOSEX. Det er krav at alle som jobber i et Ex-område skal ha egnet og tilstrekkelig opplæring i eksplosjonsvern, uansett hva arbeidet består i.

Kurset Sikker adferd i eksplosjonsfarlige områder gir teoretisk innføring med oppgaver underveis. Kursbevis gis etter bestått sluttest, og er gyldig dokumentasjon på gjennomført opplæring i henhold til kravene. Kurset varer i 45 minutter og kan gjennomføres på PC, nettbrett eller mobil.

Her er en smakebit fra kurset:

Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.