Gå videre til innhold
Ex-kurs skreddersydd for ikke-elektropersonell som utfører arbeid i eksplosjonsfarlige områder i petroleumsindustrien. Foto/Illustrasjon fra Electri City, Trainor.
Ex-kurs skreddersydd for ikke-elektropersonell som utfører arbeid i eksplosjonsfarlige områder i petroleumsindustrien. Foto/Illustrasjon fra Electri City, Trainor.

Pressemelding -

Petroleumstilsynet krever økt kompetanse for ikke-elektropersonell

Petroleumstilsynet har nylig pålagt olje- og gassindustrien om å heve kompetansen blant ikke-elektropersonell som utfører arbeid i eksplosjonsfarlige områder. Equinor og flere bransjeaktører har respondert raskt, og har valgt Trainor sine e-læringskurs for å oppnå nødvendig kompetanseheving.

Pålegget kommer som et resultat av at Petroleumstilsynet har gjennomført inspeksjoner på flere ulike anlegg. Her ble det avdekket manglende kompetanse og avvik blant ikke-elektropersonell som utfører arbeid i slike omgivelser.

Rask respons
– Bransjen har respondert raskt, og blant de første som tok initiativ, med mål om å styrke kompetansen i tråd med tilsynets krav, var Equinor, sier Trond Løfqvist i Trainor.

Han forteller videre at Equinor sine ansatte gjennomfører Trainors e-læringskurs. Dette er kurs som er skreddersydd for petroleumsbransjen, laget i tett samarbeid med blant annet Equinor, men også med gode innspill fra andre ledende selskaper i bransjen.

– Når vi lager kursene i samarbeid med bransjeaktører, får vi kurs som svarer direkte på deres utfordringer og dekker deres behov. Kursene tilfredsstiller kravene som er fastsatt i EX-KOMP:2021, og har fått aksept hos Petroleumstilsynet, forteller Løfqvist.

Godkjente kurs er klare
Kursene er klare, og etter pålegget fra Petroleumstilsynet opplever Trainor allerede økt interesse for dem.

– Behovet for disse kursene er uten tvil stort, og vi er glade for å kunne tilby løsninger som bidrar til å imøtekomme industriens krav, avslutter Løfqvist.

Kursene kan tas online som e-læring. Det betyr at man kan gjennomføre kursene når man vil, hvor man vil og uten å måtte bruke tid på for eksempel reise. Som alltid er kursene spesielt tilpasset fagfolk, denne gang i petroleumsindustrien, og svarer på deres utfordringer i et engasjerende, lærerikt format.

De tre kursene som blant annet Equinor benytter finner du her:

Ex-sikkerhet og bevisstgjøring – petroleumsindustrien

Ex for mekaniske fag – petroleumsindustrien

Ex for ISO-fagene

Emner


Dedikert til sikkerhet.

Trainor har kurset folk innenlands og utenlands, offshore og på land i over 30 år. Siden lansering av første e-læringskurs i 1996 har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd, og vi har utviklet opplæringsløsninger som imøtekommer behovet i en bred energibransje. Vi samarbeider tett med myndigheter og bransjeorganisasjoner, og legger vår ære i å levere kurs som alltid er faglig oppdatert og godt formidlet i en brukervennlig plattform. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220
Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883
Christine Larsen

Christine Larsen

Kurs- og markedskoordinator Kursadministrasjon, markedsføring +47 954 ­52 ­470

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge