Gå videre til innhold
Thaison Vu (Vietnam) og Einar Thorén (Norge) er blant Trainors delegater på IECEx-konferansen. Foto: Trainor
Thaison Vu (Vietnam) og Einar Thorén (Norge) er blant Trainors delegater på IECEx-konferansen. Foto: Trainor

Pressemelding -

Samles i Shanghai for å styrke sikkerheten i Ex-arbeid.

Trainor-selskapene jobber for å øke sikkerheten i Ex-områder verden over. 11. og 12. april går de på talerstolen i Shanghai, som bidragsytere på IECEx sin internasjonale konferanse.

Konferansen er fullbooket med over 400 delagater. Som en global tilbyder av opplæring for fagfolk, ble Trainor anerkjent som verdens første "Recognized Training Provider" av IECEx, en erfaring Henrik Eklund, Country Manager Trainor Korea, vil dele med delagetene i sin tale tirsdag 11. april. Trainor-kollegaer fra 4 ulike land vil delta: Kina, Korea, Vietnam og Norge. De er alle enige om at én standard sammen med ett sertifiseringssystem som er anerkjent og akseptert i alle store marked verden over, er beste metode for sikkerhetsarbeidet i Ex-områder.

Satser på Ex-opplæring og sertifisering

- Vi gleder oss til denne konferansen, sier Einar Thorén, daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS i Tønsberg. Thorén er konferansen som en mulighet til å skape nettverk både for Trianor Kina og for Trainors norskbaserte opplæringsavdelinger både her hjemme, i Korea og Vietnam. - Vi ønsker å vise vår ekspertise på Ex-opplæring. Denne konferansen er også en viktig introduksjon av og markedsføring for de ulike IECEx schemes, forklarer han. Trainor-delegatene ser også frem til å møte IECEx sekretariatet og diskutere fremtiden på dette området, ettersom selskapet er i siste fase av prosessen med å søke om å bli certifying body (CB) for IECEx CoPC (Certification of personnel Competence). - Dette passer godt inn i vår satsing på å bli en stor leverandør av både opplæring og sertifisering innenfor Exi, sierThorén.

En felles standard og sertifiseringssystem er beste metode for arbeidet for sikkerhet i Ex-områder, mener Trainors delegater fra 4 ulike land.Foto: Trainor AS

Sikkerhet danner grunnlaget for "den nye silkelveien"

For et tett befolket land som Kina er sikkerhetsarbeid avgjørende, da enhver ulykke vil ramme et stort antall mennesker. - Kina er i utvikling, og må utvikle seg på alle områder, forklarer Helen Deng, Country Manager i Trainors e-læringsselskap TDSZ i Shenzen. - Sikkerhet er grunnlaget for all utvikling. Vi satser på Ex fordi det er den grunnleggende kunnskapen om sikkerhetsarbeid i Ex-områder, og vi håper Trainor kan bidra med vår ekspertise på sikkerhetsarbeid, for å være med i byggingen av "den nye Silkeveien", utvikling av Kina.

Helen Deng, Country Manager Trainor TDSZ, her med Ex-spesialist Yi Shijun, ser Ex sikkerhetsarbeid som avgjørende for Kinesisk utvikling.

Ex-kompetanse viktig for Vietnamesisk Olje- og gassindustri

Technical Director Thaison Vu bygger for øyeblikket opp Trainors opplæringskontor i Vung Tau, Vietnam. Han fremholder at IECEx og Ex-standarder er relativt nytt for Vietnamesisk olje- og gassindustri. Veldig få kjenner til Ex og og hva som kreves for å sikre at ikke-elektrisk og elektrisk utstyr blir installert, vedlikeholdt, inspisert eller reparert i henhold til sertifisert dokumentasjon og instruksjonsmanual. - For å minske risikoen for eksplosjon må vi ha korrekt områdeklassifisering, velge riktig Ex-utstyr, installasjon og inspeksjon, vedlikehold og kontinuerlig inspeksjon, reparasjon og overhaling. Alt dette må gjøres av Ex-kompetente personer med dokumentert erfaring og kunnskap, sier han. 

Thaison Vu, Technical Director, ønsker å øke bevisstheten rundt Ex i Vietnam. Foto: Trainor AS

For øyeblikket i Vietnam, er det ingen veletablerte Ex-opplæringssentre som tilbyr opplæring og IECEx-sertifisering. Dermed må vietnamesiske elektrikere og inteniører reise til utlandet for slik opplæring. Dette ønsker Thaison å gjøre noe med: - Et av våre hovedmål er å øke bevisstheten rundt Ex-sikkerhet og gjøre Ex-opplæring og sertifisering tilgjengelig i Vietnam. Det vil spare våre klienter både for tid og penger, sier Thaison Vu, som ser frem til å møte kollegaer fra Kina, Korea og Norge, og bygge videre nettverk med sine peers fra Ex-industrien.

Videre lesning:

Konferansebrosjyre: http://shanghai2017.iecex.com/assets/Uploads/Shanghai-2017/2017-Shanghai-conference-Brochure.pdf

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge