Gå videre til innhold
Det er viktig at personell i Ex-områder kan tyde og forstå merkeskilt.Illustrasjon fra Electri City av Trainor.
Det er viktig at personell i Ex-områder kan tyde og forstå merkeskilt.Illustrasjon fra Electri City av Trainor.

Nyhet -

Ny veiledning om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige områder – dette er nytt

Et godt regelverk skal være tydelig og enkelt å forstå. Den nye veiledningen til forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer bidrar til nettopp det.

– Arbeid i Ex-områder er risikofylt arbeid, sier Rolf Kinck, kunderådgiver i Trainor. Som erfaren fagmann er han blant mange som ser på de nye endringene som positive tiltak.

Sikkerhet og bevisstgjøring

Veiledningen har nå blitt tydeligere, og fremstår som en mer forståelig. Dette ved å blant annet tydeliggjøre hvilke konkrete krav som stilles til arbeidsgivere.

– Den nye veiledningen gjør det lettere å forstå hva som er arbeidsgivers ansvar i forhold til helse og sikkerhet i Ex-områder. Blant annet stilles det krav til repeterende opplæring, samt at det defineres som arbeidsgivers ansvar å sørge for at innleid personell har tilstrekkelig med kunnskap, fortsetter Kinck.

– Ja, fra nå av stilles det krav til at repeterende opplæring må gjennomføres.

Hvor ofte det skal repeteres er opp til bedriften å vurdere. Ved stor risiko eller konsekvens ved, anbefaler DSB årlig repetisjon, skriver de selv i denne artikkelen på sine hjemmesider.

Veiledning til forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer kan du lese i sin helhet her.

Opplæring på den riktige måten

Tilstrekkelig og egnet opplæring betyr at arbeidsgiveren må sørge for at arbeidstakerne får informasjon om og opplæring i den eksplosjonsrisikoen som er på arbeidsplassen. Blant annet skal arbeidstakere ha innføring i hvordan man håndterer utstyr riktig, utfører arbeid trygt, merking, verneutstyr og benyttelse av mobilt arbeidsutstyr. Alt dette, og mer til, kan man lære i kurset Sikker adferd i eksplosjonsfarlige områder områder eller Ex-sikkerhet og bevisstgjøring – petroleumsindustrien.

Emner

Kategorier

Kontakter

Rolf Kinck

Rolf Kinck

Key Account Manager Kunderådgivning/salg +47 453 76 883

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge