Gå videre til innhold
Sertifiseringseksamen i elkontroll kan gjennomføres digitalt i koronasituasjonen, har Nemko bestemt. Foto: Trainor
Sertifiseringseksamen i elkontroll kan gjennomføres digitalt i koronasituasjonen, har Nemko bestemt. Foto: Trainor

Pressemelding -

​Nemko-ja til digital sertifisering i Elkontroll

Etter initiativ fra Trainor Elsikkerhet AS har Nemko gitt klarsignal for at sertifiseringseksamen i Elkontroll kan gjennomføres digitalt under den spesielle situasjonen vi er i nå på grunn av Covid 19. Også Landbrukets brannvernkomité er positive til digital opplæring og sertifisering.

Den midlertidige ordningen gjelder både for Elektrotermografi NEK 405-1, Elkontroll Bolig NEK 405-2, Elkontroll næring NEK 405-3 og Elkontroll landbruk NEK 405-3B. - Nemko tok ballen raskt og gikk i dialog med både DNV GL og Norsk Akkreditering, forteller Trond Løfqvist i Trainor Elsikkerhet, som roser Nemko for å sikre opplæringsmuligheter i denne spesielle tiden. Han forteller at Landbrukets brannvernkomité (LBK) er positive til at det gjennomføres webinar og til at Nemko og DNV GL fortsetter med sertifisering i den tøffe tiden vi er inne i. – Etter fem år med satsning på elkontroll med varmesøkende kamera i landbruksinnstallasjoner, har el-relaterte branner i landbruket gått betydelig ned, så LBK ser viktigheten i å opprettholde opplæring og sertifisering også i denne perioden, sier han.

LBK godkjenner webinar

For Elkontroll Landbruk stilles det krav til godkjent kursopplegg i forkant av sertifiseringseksamen, mens kandidater for de øvrige sertifiseringene ikke har samme krav til kursing i forkant, og dermed har mulighet til å melde seg opp til eksamen direkte. LBK har godkjent at kursopplegget kan foregå som webinar, med samme innhold og varighet som i tradisjonelt klasseromskurs.

Da Trainor lanserte Elkontroll landbruk som webinar, ble kurset 1. april fullbooket i løpet av få dager. - Flere deltakere ble satt på venteliste, og vi har nå satt opp nytt webinar i mai, forteller Løfqvist. Også webinarene for Elkontroll næring og Elkontroll bolig har fått god mottakelse i markedet. - Det er godt å se at bedriftene satser på opplæring også i krisetid, sier han. - Det holder hjulene i gang, og vil gjøre bedre rustet når vi igjen går tilbake til normale tider, sier han.

Godt alternativ

Evalueringene etter første gjennomførte webinar for Elkontroll Landbruk viser at opplegget fungerer godt som et alternativ når klasseromskurs ikke er mulig. 10 av 13 deltakere har svart på evalueringen, og over halvparten av dem gir full pott med fem stjerner av fem mulige til webinarløsningen. Kurset i sin helhet får karakter 4,5 av 5 mulige, og kursholder Frode Andersen får gode skussmål. – Er fornøgd med kurset. Flink og tydelig kursholder, sier én deltaker. – Når det gjelder webinar, så er mine dataferdigheter ikkje på topp. Det krev og meir konsentrasjon å fylgja med. Ellers er det helt greit, svarer en annen. 

Evaluering Elkontroll Landbruk, webinar 1. april 2020. Illustrasjon: Trainor.

Related links

Emner

Kategorier


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge