Gå videre til innhold
Kursdeltakerne kommer til å sitte lenger fra hverandre og blir innledningsvis drillet på smittevern når Trainor gjenåpner klasseromsundervisning. Foto: Trainor
Kursdeltakerne kommer til å sitte lenger fra hverandre og blir innledningsvis drillet på smittevern når Trainor gjenåpner klasseromsundervisning. Foto: Trainor

Pressemelding -

Velkommen tilbake til klasseromskurs!

I samråd med kommuneoverlegen starter vi opp igjen klasseromsundervisning for enkelte kurs som ikke kan gjennomføres som webinar. Antall kursplasser blir tilpasset slik at vi overholder krav om minst 1 m avstand mellom deltakerne. - Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern og har i den forbindelse gjort en rekke tiltak i våre lokaler, sier daglig leder i Trainor Elsikkerhet AS, Stian Martinsen.

Kurs og sertifiseringer

Siden midten av mars har mange av Trainors klasseromskurs gjenoppstått som webinar, med stor pågang og gode tilbakemeldinger. Imidlertid er flere av kursene i porteføljen avhengig av praktisk trening med utstyr man sjelden finner på landets hjemmekontor. Koronasituasjonen har gjort at slike kurs, i likhet med en del sertifiseringer, har måttet vente. - Når myndighetene nå åpner for arrangementer med inntil 50 personer og en ansvarlig arrangør, har vi fått klarsignal fra kommuneoverlegen til å starte opp igjen klasseromsundervisningen i en form som ivaretar retningslinjene for smittevern, sier en lettet Martinsen.

-I første omgang er det noen av de mer praktisk rettede kursene og sertifiseringene som starter opp igjen, det vil si den undervisningen som ikke lar seg gjennomføre som webinar eller e-læring, sier Martinsen. Trainor vil fortsette med webinar for de kursene som lar seg gjøre digitalt, og Martinsen forteller også at salget av e-læringskurs har økt i koronatiden. – Det er godt å se at nødvendig opplæring fortsatt blir prioritert, selv om mange er i en presset situasjon, sier han. – Det er viktig at fagfolk har høyt fokus på sikkerhet både i krisetid og når vi etter hvert kommer tilbake til mer normal virksomhet.

Plassbegrensning og smitteverntiltak

For å ivareta smittevernretningslinjene om minimum 1 m avstand mellom deltakere, og 2 meters avstand mellom grupper, kommer enkelte av kursene til å gå for nær halvert kapasitet, avhengig av størrelsen på det enkelte klasserom. - Det betyr betydelig lavere inntjening for oss, men vi syns likevel det er viktig å komme i gang med undervisningen, slår Martinsen fast. I tillegg til å begrense antall deltakere har Trainor gjort en rekke tiltak for å ivareta smittevern:

  • Alle instruktører gjøres kjent med myndighetenes smittevernretningslinjer og Trainors egne smittevernrutiner
  • Alle kursdeltakere informeres om smittevernregler og rutiner, herunder hvor de skal oppholde seg i pauser
  • Håndsprit og engangsservietter er tilgjengelig i alle klasserom
  • Økt hyppighet på renhold, spesielt av kontaktflater, kantine og toaletter
  • Lunsj serveres porsjonsinnpakket og deltakerne får hver sin vannflaske utlevert på sin kursplass.
  • Det er satt av et eget venterom til bruk dersom en person blir syk eller oppdager luftveissymptomer under kursoppholdet, og vedkommende må vente på transport. Munnbind er også tilgjengelig for samme formål.
  • Ipad og annet utstyr som benyttes i undervisningen blir rengjort før det håndteres av ny person.
  • Trainors ansatte fortsetter med hjemmekontor for å begrense det samlede antall tilstedeværende i Trainors lokaler

På nettsidene har Trainor lagt ut informasjon om hvordan selskapet håndterer Covid-19. Denne oppdateres fortløpende i takt med nye anbefalinger og retningslinjer fra myndighetene. Nå gleder opplæringsselskapet seg til å ta imot kursdeltakere i sine lokaler i Tønsberg. – Webinarene går bra, og er noe vi kommer til å fortsette med også etter korona, men det er noe eget med å samle fagfolk til undervisning, sier en glad Martinsen.

Hvilke kurs som er tilgjengelig som klasseromsundervisning nå i første omgang, får du oversikt over i kurskalenderen på trainor.no. Det er også mulig å bestille bedriftsinterne kurs.

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Christine Larsen

Christine Larsen

Kurs- og markedskoordinator Kursadministrasjon, markedsføring +47 954 ­52 ­470
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge