Gå videre til innhold
God stemning og godt oppmøte på fjorårets fagsamling. I år håper Trainor å samle enda flere bransjefolk. Foto: Trainor AS
God stemning og godt oppmøte på fjorårets fagsamling. I år håper Trainor å samle enda flere bransjefolk. Foto: Trainor AS

Pressemelding -

Samler igjen energibransjen med fokus på elsikkerhet

- Sjelden et arrangement treffer så godt på fag, lød tilbakemeldingen fra fjorårets fagsamling for energibransjen. Solceller, batteriteknologi og yrkeskvalifikasjoner står på programmet når Trainor inviterer til Elsikkerhetskompetanse 2018 i Tønsberg 5.-6. september.

Gjentar suksessen

- Fjorårets fagsamling ble en suksess, og deltakerne uttrykte både ønske og behov for gjentakelse, sier Trond Løfqvist i Trainor. Påmeldingene tikker inn til årets arrangement, og programmet er klart: Ved å lytte til bransjen, trender og faglige diskusjoner, ser Trainor frem til å fylle 2 dager med temaer som muligheter med ny batteriteknologi i nettet, krav til yrkeskvalifikasjoner, nettkvalitet/spenningskvalitet, erfaringer med solceller i distribusjonsnettet, resistivitet - spesifikk jordmotstand, faglig ansvarlig for offentlige tilsyn med mer. 

Faglig tyngde

Det er ingen "hvem som helst" i bransjen som står på podiet under fagsamlingen. Både DSB, Energi Norge, Skagerak Kraft, Norgesnett, IKM Instrutek og Saft er blant foredragsholderne. - Elsikkerhetskompetanse skal være en fagsamling med faglig tyngde, forklarer Løfqvist, som er ansvarlig for programmet. Han understreker at det ikke har vært vanskelig å få fagekspertene til å stille: - Alle vi har vært i kontakt med har vært positive. De ser på fagsamlingen som en god måte å ta opp viktige problemstillinger og diskusjoner i bransjen, sier Løfqvist. Som eksempel nevner han spørsmålet om hvorvidt bransjen ønsker felles "DI" (Driftsleders instrukser). Her vil Bjørnar Brattbakk fra Energi Norge innlede og oppmuntre til diskusjon, ettersom det har florert ulike syn på dette.

Testing av lysbuehendelse i VR

Også i år blir det mulighet til å teste VR-briller og se det siste innen digital opplæring: - Ifjor inviterte vi konferansedeltakerne "inn i" Electri City, vårt egendesignede 3D-univers der vi skaper alle våre e-læringskurs. I år skal vi dra den enda lenger, sier Kåre Vegar Sund, teamleder for E-læringsteamet hos Trainor. Han ønsker å vise bransjen hva som er mulig å få til med VR-teknologi, og lover en virkelighetsnær og faglig relevant opplevelse for de som tør å ta på seg VR-brillene. 

Fagprogram:

5. september (10:00-17:00)

 • RESISTIVITET – SPESIFIKK JORDMOTSTAND v/ Tore Solhaug - Trainor
 • 10-ÅRSKONTROLL AV JORDINGSSYSTEMER v/ Tore Solhaug - Trainor
 • FREMTIDENS OPPLÆRING v/ Kåre Vegar, Sund - Trainor
 • KRAV TIL YRKESKVALIFIKASJONER v/ Runar Røsbekk - DSB
 • FAGLIG ANSVARLIG FOR OFFENTLIG TILSYN v/ Bjørnar Brattbakk - Energi Norge
 • SIKKERHETSKORT.NO v/ Jørn Johan Hedlund - Trainor
 • SLIK BRUKER VI SIKKERHETSKORT.NO v/ Finn Ørnlo - Skagerak Kraft
 • DRIFTSLEDERS INSTRUKSER v/ Bjørnar Brattbakk - Energi Norge

6. september (09:00-15:00)

 • NETTKVALITET / SPENNINGSKVALITET v/ Bjørn-Erling Elgesem - IKM Instrutek
 • MULIGHETER MED NY BATTERITEKNOLOGI I NETTET v/ Trond Beyer - Saft
 • ERFARINGER MED SOLCELLER I DISTRIBUSJONSNETTET v/ Emilie Brunsgård Ek - Norgesnett
 • LYSBUER v/ Ole Petter Sørensen - Trainor
 • NYE E-LÆRINGSKURS v/ Kåre Vegar Sund - Trainor

Fagsamlingen holdes på Quality Hotell Klubben i Tønsberg.

Se fullstendig program her.

Related links

Emner


Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over.

Kontakter

Trond Løfqvist

Trond Løfqvist

Key Account Manager Trainor Elsikkerhet AS +47 959 41 220
Eva Nordskog

Eva Nordskog

Pressekontakt Head of Communications, HR and ESG. +47 90875544

Relatert innhold

Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Vi har hovedkontor i Tønsberg.

Trainor
Kjelleveien 21
3126 Tønsberg
Norge